SAYD'tan Emitt'in düzenleyicisi şirkete kınama

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD)'tan yapılan açıklamada, "EMITT Fuarı'nın düzenleyicisi, İngiltere merkezli Hyve Group’un TÜRSAB üyesi seyahat acentalarının, Küba, İran ve Venezüella gibi destinasyonların tanıtımını, Amerikan ambargosunu öne sürerek engellemesini şiddetle kınıyoruz" denildi.

09/02/2020 23:21
SAYD'tan Emitt'in düzenleyicisi şirkete kınama

SAYD'tan, Genel Sekreter Mehmet Gem imzasıyla yapılan basın açıklaması, şu şekilde:

"EMITT Fuarı'nın düzenleyicisi, İngiltere merkezli Hyve Group’un TÜRSAB üyesi seyahat acentalarının, Küba, İran ve Venezüella gibi destinasyonların tanıtımına, Amerikan ambargosunu öne sürerek, engellemesini şiddetle kınıyoruz. Osmanlı döneminde yabancılara tanınan kapitülasyonları hatırlatan bu uygulama, hepimizi derinden yaralamış ve onurumuzu kırmıştır.

Yaşanan olayı, global ticari yaşamın gereklerine bağlayarak, sıradan bir vaka gibi algılamak sektörümüz açısından büyük bir yanılgı olacaktır.

Rekorlar kırarak konulmuş hedefleri yakalayıp geçen turizm sektörü, Emitt fuarının düzenleyicisinin kendi ticari kaygıları yüzünden ülkemize turist gönderen ülkelere tahditler koyarak, fuara katılmamalarını sağlaması, sektör otorite, yetkili, kurum ve kuruluşlarının onayı alınarak yapılıyor gibi gösterilmesi veya algılanması halinde, ülke turizmine büyük zarar verecektir.

Yaşanan olay ciddidir ve vahimdir!

Devam etmesine göz yumulması ve “Alışılması” yapılabilecek en büyük hatalardan biridir.

SAYD olarak bu vahim olay karşısında başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB olmak üzere sektörün tüm bileşenlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Ayrıca, EMITT fuarının uzun yıllardır destekçisi olan ve fuarı bu günlere getiren TÜROFED ve TTYD’nin de yaşanan olayla ilgili karar ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz.

SAYD olarak önerimiz ise;

Sektörümüzü sadece gelir kapısı ve pazar olarak gören, adı uluslararası olup kendisi yöresel panayır haline dönüşmüş EMITT yerine, hedef pazarlarımızı ve yakın coğrafyamızı kucaklayacak gerçek anlamda uluslararası bir fuarın, tüm sektör bileşenlerinin güç birliğiyle hayata geçirilmesidir." 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.