Şanlıurfa İslam ülkelerinin turizm kenti oldu

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Bakü'de gerçekleştirilen 11. Turizm Bakanları Konferansı'nda 2023 yılı turizm kenti seçildi.

28/06/2022 14:39
Şanlıurfa İslam ülkelerinin turizm kenti oldu

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa, Cumhuriyet'in 100. yılında "İslam Dünyası Turizm Kenti" payesini almak istiyordu. Bu kapsamda Şanlıurfa'nın, 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İş birliği Teşkilatı (İİT)Turizm Kenti başvurusu için Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından hazırlanan adaylık dosyası, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na iletilmişti. Bakanlık da Şanlıurfa'yı Türkiye'nin turizm kenti adayı olarak göstermişti. Şanlıurfa, İİT'nin mayısta gerçekleştirdiği son toplantıda ön elemeyi geçerek finale kalan 4 kentten biri olmuştu.

İİT'nin Bakü'de gerçekleştirilen 11. Turizm Bakanları Konferansı'nda 'Peygamberler Şehri' Şanlıurfa, 2023'ün turizm kenti seçildi. Bakü'deki toplantıda Türkiye'yi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz temsil etti. Özbekistan'ın Hiva şehri ise 2024 yılının turizm kenti olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.