Sandık demokratik hak ve tartıdır

Geçtiğimiz pazar günü TGA seçimleri için kurulan sandıklarda, adaylar yarıştı. Turizmciler demokratik haklarını kulandılar. Seçimlerde 3.155 oy kullanıldı ve 20 aday yarıştı.

Murat Toktaş Murat Toktaş 26/12/2022 13:57
Sandık demokratik hak ve tartıdır

TGA ilk seçimlerinde konunun tam anlaşılmayışı, sanırım sandığa da alışık olmayışımızdan da olsa gerek oy kullanım oranları çok düşüktü. Rekabet yoktu ve koca koca bölgelerde 30-40 oylarla kazanan adaylarımız vardı.

Yapılan 2. Seçimde olması gereken kadar katılım olmasa da bir öncekine göre çok daha fazla aday, çok daha fazla seçmen vardı. İnanıyorum ki bu ilgi artarak devam edecek ve bir sonraki seçimlerde çok daha fazla katılım ve aday olacaktır.

Tartıya çıktık

Sandık sadece demokratik hakkımızı kullandığımız yer değildir, aynı zamanda kimlerin ya da hangi söylemlerin sektörde karşılığının ne kadar olduğunun ölçümlemesinin de en net yapıldığı yerdir.

Yapılan seçimlerde çıkan sonuçları sektörün değerlendirmesi, umduğunu bulamayanların da kendi öz eleştirilerini yapabileceği güzel bir imkân sunmuştur. Yoksa daha çok hayal kırıklıkları yaşarız. O yüzden doğru yerde doğru adayda durmak önemli.

Bir turizmci olarak sektörümle ilgili bir konuda önümüze sandık konulmasından son derece memnunum. Bu imkânı sağlayan Sayın Mehmet Nuri Ersoy a da teşekkür ederim.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.