Samatya Meydanı, dünya turizmcilerini ağırlayacak...

Bizans’tan günümüze kadar ulaşabilen nadir semtlerden biri olan Samatya Meydanı, dünyanın en büyük 5. turizm fuarı EMITT’in galasına ev sahipliği yapacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Samatya Meydanı, dünya turizmcilerini ağırlayacak...

60’ın üzerinde ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcıların birlikte eğleneceği sokak partisinde perküsyon gösterisi ve DJ başta olmak üzere pek çok renkli etkinlik olacak.  9-12 Şubat tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşecek olan EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, bu yıl gala gecesini kutlamak için tarihi Samatya Meydanı’nı seçti.

16. EMITT Fuarı için dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’nin her bölgesinden gelen turizm profesyonelleri, nostaljik havasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakan Samatya Meydanı’nda buluşacak ve birlikte fuarın ilk gününün yorgunluğunu atacak. EMITT Fuarı’nın ilk gününün sonunda 9 Şubat Perşembe akşamı, Yeni Rakı ana sponsorluğu, ITE Group katkıları ve TURAD desteği ile gerçekleşecek etkinlikte geceye özel DJ performansı müzik ve dans ziyafeti yaşatırken, perküsyon grubu ise yapacağı canlı gösteriyle davetlilere keyifli vakit geçirtecek. 
 
Samatya, batı tarafında Yedi Kule, doğu tarafında Yenikapı, kuzey tarafında Kocamustafapaşa'yla çevrelenmiş küçük bir ada ve Türkler, Rumlar, Ermenler ve Yahudiler'in yarattığı 'İstanbul mozaği'nin hayat bulduğu en güzel örnek. Yıllarla oluşturulan komşuluklar, iç içe geçmiş kültürler, hangi kültüre ait olduğu unutulmuş gelenekler, kız alıp vermelerle örülmüş bir İstanbulluluk kültürü. Bizans'tan günümüze kadar ulaşabilen ender semtlerden biri olan Samatya'da hem tarihe tanıklık edebilir, hem de bu nostaljik yerleşimin sıcak dokusuyla buluşabilirsiniz.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.