Salda Gölü sıcak hava balonu ile gezilebilecek

Dünyaca ünlü Salda Gölü yeni sezona sıcak hava balonları ile girmeyi planlıyor. Dünyaca ünlü Salda Gölü, yeni sezonu sıcak hava balonlarıyla karşılamaya hazırlanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemelerle birlikte, Salda Gölü manzarası bu yaz sıcak hava balonlarıyla izlenebilecek.

06/02/2024 14:21
Salda Gölü sıcak hava balonu ile gezilebilecek

Turkuaz rengi ve bembeyaz kumsallarıyla meşhur Salda Gölü, yaz aylarında binlerce turisti ağırlıyor. Sezon öncesi yapılan çalışmalar kapsamında, Salda Gölü'nün artık sıcak hava balonlarıyla keşfedilebileceği müjdelendi. Burdur Valisi Türker Öksüz'ün liderliğinde, Gazi Atatürk Stadı'nda düzenlenen sıcak hava balonları lansmanına, yerel halk büyük ilgi gösterdi. Vali Türker Öksüz ve protokol üyeleri, balonları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Sıcak hava balonları, başta Salda Gölü olmak üzere il genelinde birçok kültürel alanda faaliyete geçecek. Vali Türker Öksüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'İleriki günlerde, Salda Gölü başta olmak üzere diğer doğal güzelliklerimizde de sıcak hava balonu etkinlikleri düzenlemeyi planlıyoruz. Bu sayede turizmdeki katma değeri artıracağız. Ülkemizin dört bir yanındaki insanlar, Burdur’un tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme imkanına sahip olacaklar. Bu projeye katkı sağlamak istiyoruz' dedi.

Sıcak hava balonlarını ilk defa deneyimleyen vatandaşlar da etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Rumeysa Güleşçi, 'Burdur’a turizm katkısı olacağını düşündüğüm için mutluyum. Salda Gölü kenarında da balona binmek isterim. Yakın olduğumuz için sürekli gidip tadını çıkarabiliriz' şeklinde konuştu.

Sıcak hava balonlarına yoğun ilgi gösteren Yasin Başar, 'Sıcak hava balonlarının turizme etkisinin büyük olacağını düşünüyorum. Turistleri Salda Gölü’ne daha çok çeker. Fiyatının yerli turist için daha uygun olması gerekiyor. Fiyatı daha uygun olursa yerli halkın talebinin de fazla olacağını düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencilerinden Veli Kayapınar, 'Umarım Burdur halkına güzel bir geri kazanımı olur. Salda Gölü bütün Türkiye’nin bildiği kültürel bir miras değerine sahip. Turistlerin buraya gelip bu hizmetten faydalanması, Burdur halkına gelir konusunda büyük bir katkı sağlayacaktır' dedi. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.