Sahte alkole karşı acil zirve...

Pazartesi acil alkol zirvesi yapılacak. İçki denetimlerini sıkılaştıran Turizm Bakanlığı 81 ilin valiliğine yazı göndererek, 'sahte içkiye karşı gerekli önlemlerin alınmasını' istedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sahte alkole karşı acil zirve...

Alkol zehirlenmesi belirtileriyle hastaneye kaldırılan 3 Rus turistin ölümü 'sahte alkol'ü yeniden hortlattı. HT Ekonomi'ye konuşan Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, olayın münferit olduğunu belirterek, “Üzüntülerimizi ilettik” dedi.

Bodrum'da 26 Mayıs’ta alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan Rus rehberlerden üçünün hayatını kaybetmesi üzerine konunun tarafları Antalya'da toplanma kararı aldılar. 6 Haziran’da Turizm, Sağlık, Tarım ve Maliye Bakanlıkları, TAPDK yetkilileri ve turizmciler Antalya'da buluşacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, “Bu münferit bir olay. Rus temsilciler de bize hak verdiler. Kendimizi temize çıkarmak gibi bir ihtiyacımız yok” dedi. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy da “Daha fazla denetim gerek. Yine de bu tür münferit olayların Türk turizmini baltalayamayacağını düşünüyorum” diye konuştu. TÜROFED Başkanı Ahmet Barut da öncelikle kaçak üretimin engellenmesi gerektiğini ifade etti.

VALİLİKLERE YAZI GİTTİ...

Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanlığı da valilikleri harekete geçirdi. Bakanlık 81 il valiliğine gönderdiği yazıda, sahte içki denetiminin sıklaştırılmasını ve faaliyetlerin önlenmesini istedi. ‘Önemli’ başlığı ile gönderilen yazıda, “Tüketiciye sahte içki sunulduğu görülmektedir. Bu yasadışı faaliyetler, doğrudan insan sağlığı ve hayatına kastetmesi açısından bir insanlık suçu olmakla birlikte turizm sezonunun başlamasıyla ülke tanıtımına ve ekonomiye zarar vermemesi açısından çok önemlidir” denildi.

GÜNAY: TAZİYE YOLLADIK ÜZÜNTÜMÜZÜ BELLİ ETTİK...

Bodrum'daki alkol zehirlenmeleriyle ilgili olarak Habertürk Ekonomi'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Rus muhataplarımızla görüştük, (Rusya'nın Turizm) Ajans Başkanı'na taziyelerimizi ilettik, üzüntümüzü belli ettik. Ancak özür dilemek şu an söz konusu değil. Tamamıyla dikkatsizlik ve servis eksikliğinden ortaya çıkan bir durum” dedi. Günay, geçen yıl otobüs kazasıyla talihsiz bir olayın yaşandığını hatırlatarak, gelen Rus turist sayısına etki edeceğini düşünmediğini ifade etti. Günay, “30 milyon turist ağırlıyoruz. Bu tür münferit olaylar yaşanabiliyor. Bu tür tatillerde bazen turistler içeceklerini kendileri getiriyorlar, bazen ise tur operatörleri temin ediyorlar. Biz şu anda bunun araştırmasını yapıyoruz” dedi. (Ünsal Ereke-HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.