Sahildeki yatırımcı, işgalci muamelesi görüyor...

TYD ( Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği) , son günler de turizmcilerin en büyük sıkıntılarından birisi olan kıyı kenar çizgisinin tespiti ve uygulama sorunları ile bu konuda turistik tesislerin yaşadıkları sorunlar konusunda Beldibi Renaissance Antalya Beach Resort otelde bir araya geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sahildeki yatırımcı, işgalci muamelesi görüyor...

Halil ÖNCÜ ( BELDİBİ-ANTALYA )

 

TYD Başkanı Turgut Gür toplantı başkanlığını yaparak açılış konuşmasını yaptı. Toplantıya Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Şaban Önder Kıraç da katılırken, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Konyaaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz ile Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Uras, Göynük Belediye Başkanı Necati Toplaoğlu, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can da toplantıda yerel yönetimler adına toplantıda yerini aldı.

Turizm yatırımcıları toplantıya büyük ilgi gösterdi...

 

Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can da toplantıda yerini aldı. Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, sahillerde yaşanan sorunlar nedeniyle haksız yere yargılandıklarını söyleyerek çözüm yolu beklediklerini söyledi.

 

Turizm yatırımcıları sorunların çözülmesini ve bu konuda yasal bir düzenlemeye ihtiyaç duyduklarını belirtirken, toplantıda son sözü alan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Şaban Önder Kıraç, “ Ankara’ya döner dönmez bu konu ile ilgili olarak, ilgili kurumlar ile birlikte hemen bir araya geleceğiz. Bu sorunların hemen yarın çözülmesi imkansız ancak konu ile ilgili yönetmeliğimizi yeniden düzenleyebilir, yasanın sınırları içerisinde kalmak kaydıyla bir takım düzenlemeler yapabiliriz. “dedi.

 

TYD Başkanı Turgut Gür yaptığı konuşmasında, son günlerde turizmcilerin en büyük sıkıntılarından birisi olan kıyı kenar çizgisinin tespiti ve uygulama sorunları konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Gür,” 1987 yılında Kemer’de ilk yatırımı yapanlar arasındayız. Bu yatırımları o yıllarda yaparak işletme belgelerini aldık. 1988 yılında Beldibi’nden başlayan bu yatırımlar Kemer’e doğru ilerlemeye başladı. Bu dönemlerde bizler ve mimarlarımız iyi niyetli ve dikkatli çalışmalar yaptılar.

Daha sonrasında kıyı bölgelerinde yatırım yaptığımız yerlerin sahilinde yeşillendirme, peyzaj ve iskele gibi konularda eklentiler yapıldı. Amacımız buralarda daha iyi ve güzel bir hizmet vermek. Yasalara her zaman saygılıyız. Ancak otellerimiz hem yıkım kararları hem de ecremisil rakamları ile çok sıkıntı içindeler. Bu konuda acil bir çözüm bekliyoruz. Bu nedenle de burada bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarımız Şaban Önder Kıraç’tan bu konuda çözüm yolları bekliyoruz.“dedi.

Yılmaz Ulusoy, “ Bir yangın var, durdurulmayı bekliyor..”

 

Göynük Ulusoy Tatil Köyü sahibi olan Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, bu sorunla ilgili olarak söz alarak, “ Bu konuda biz yatırımcılar bir yangının içindeyiz. Öncelikle bu yangının durdurulması gerekiyor. Belediye bir yazı yazıyor ve bize gönderiyor yıkarız diyor. Belediye Başkanlarımız ve Kaymakamlarımız da bu konuda haklı olabilirler. Sahil şeridinde kim suçlu, kim ne yapabilir? Bunu bir an önce çözmemiz gerekiyor. 25 yıl önce bu tesisleri buraya kazandırdık.

Deniz, kum güneş üçlüsü ile turizm yapıyoruz. Eğer siz deniz ve kumu elimizden alırsanız biz sadece güneşle bu işi nasıl yaparız? Dünyanın her yerinde güneş var. Ekvator’da da en etkili güneş var. Kıyı kanununa göre yaşadığımız sıkıntıların çözülmesi için bir an önce düğmeye basılmalı. Bu konuda sıkıntılar varsa önce durumu tespit etmeliyiz. Bu yangının söndürülmesi için de bir an önce bir şeyler yapılmalıdır. Burada bağcının dövülmesi ile, üzüm yememiz imkansız.“dedi.

 

Turizm Yatırımcıları, “Sahillerde işgal kuvvetleri gibi gözükmekten bıktık!”..

Toplantıda turizm yatırımcıları söz alırken, bazı yatırımcılar “ Sahillerde işgal kuvvetleri gibi gözükmekten bıktık. Alınan yıkım kararları ertelenmeli. Kıyı Kenar çizgisi konusunda bir standarda kavuşulmalı ve bu konuda da bir an önce bir çözüm yolu bulunmalı..” diyerek isteklerini yerine getirdiler


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.