Sahil otelleri temmuzda zamlandı...

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerdeki otellerin temmuz ayı fiyatları bir önceki seneye göre %13 oranında arttı. Haziranda ise, 2012’ye göre %3 oranında geriledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sahil otelleri temmuzda zamlandı...
500.000’den fazla otel fiyatının karşılaştırılmasına olanak sağlayan otel fiyatı karşılaştırma sitesi trivago, Temmuz ayına ait “Otel Fiyat Endeksi Raporu”nu yayınladı. www.trivago.com.tr içerisindeki verilerden elde edilen listede, sıcaklıkların yükselmesi ile Türkiye’de de tatil bölgelerindeki bir gecelik otel fiyatlarının ortalamasının yükseldiği görüldü.


Haziran ayı ve bir önceki seneye ait verilerin karşılaştırılması ile elde edilen raporda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerdeki otellerin Temmuz ayı fiyatlarının bir önceki seneye göre %13 oranında arttığını gözlenirken Haziran 2012’ye göre %3 oranında gerilediği belirtildi.



Sahil kesimlerinde ve turistik bölgelerde ise fiyatlar diğer şehirlere oranla Temmuz 2011 ayına göre farklılıklar göstermektedir. Temmuz 2011’e göre İncekum otelleri %47 değer kaybederek tek gecelik ¨335’den ¨227’ye kadar gerilerken Antalya %2, Bodrum %5, Ölüdeniz %22, Belek %5 . Öte yandan Kaş otelleri %16 oranında artarak gecelik ortalama ¨216 ve İncekum otelleri %2 oranında artarak gecelik ¨262 fiyatına ulaşmıştır.



Ramazan Öncesi Son Tatil...
Öte yandan yaz sezonunun başlaması ve Ramazan ayından önce tatile çıkmak isteyen tatilciler tarafından Temmuz ayındaki talepler doğrultusunda sahil bölgelerindeki otellerin fiyatları Haziran ayına göre yükselme gösterdi. Fiyatı en fazla artan tatil beldelerinin başında %33’lük oranı ile Gümbet gelirken (¨243) %24’lük artış ile Çeşme, %21’lik artış ile Kuşadası, %19 ile Alanya ve %18 ile Bodrum fiyatları en çok artan tatil bölgeleri oldu.  Ramazan ayından önce tatile çıkmak isteyen tatilcilerin rezervasyonları ile artan fiyatlar bir önceki senenin altında kalsa da son bir aylık artış ile yazın sonuna kadar daha artacak gibi duruyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.