Sağlık turizmine muhteşem destek...

Ekonomi Bakanı Çağlayan ilk kez 'Hasta Yol Desteği' adlı bir desteği uygulamaya koyacaklarını bildirerek, "Sağlık kuruluşlarımızın yurtdışından getirecekleri yabancı hastaların uçuş giderlerini yüzde 50 oranında ve hasta başına 1000 dolara kadar destekleyeceğiz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sağlık turizmine muhteşem destek...

Türk dizi ve filmlerinin yanı sıra sağlık turizmi, eğitim ve bilişim sektörlerine ihracat için 125 Milyon Liralık desteğin kapısı açıldı.  Bu sektörleri "hizmet sektörümüzün uluslararası tarafı hızla gelişen gürbüz çocukları" diye tanımlayan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, şirketlerin Türk filmlerine verdikleri reklamların giderlerini yüzde 50 oranında ve film başına 100 Bin Dolara kadar destekleyeceklerini bildirdi.

Hasta başına 1000 Dolar...

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Türkiye 'nin şu anda yurtdışına 100 bin öğrenci gönderirken yurtdışından ancak 25 bin öğrenci alabildiğine dikkati çekerek, "Yüksek ve ortaöğretim kurumlarının yurtdışında açacakları ofislerin yıllık kira giderlerini yüzde 60 oranında ve 200 Bin Dolara kadar destekleyeceğiz" diye konuştu.

Çağlayan, ilk kez 'Hasta Yol Desteği' adlı bir desteği uygulamaya koyacaklarını bildirerek, "Sağlık kuruluşlarımızın yurtdışından getirecekleri yabancı hastaların uçuş giderlerini yüzde 50 oranında ve hasta başına 1000 Dolara kadar destekleyeceğiz" dedi. (Radikal )

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.