Şaban Hoca, İTÜ'deki 20 Yılını kitaplaştırdı..

İTÜ Vakfı bünyesinde 1991 yılında kuruluşunda aktif rol aldığı İTÜ Vakfı Turizm ve Otelcilik Okulu’nu 2011 yılına kadar aralıksız yöneten Şaban Ali Yaşaroğlu, 20 yıllık çalışmasını bir kitapta topladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şaban Hoca, İTÜ'deki 20 Yılını kitaplaştırdı..

Yaşaroğlu’nun 90 sayfada topladığı “İTÜ Vakfı’nda 20 Yılım” adlı kitabı Ekin Grubu Yayınları’ndan piyasaya çıktı. Şaban Hoca, kitabın önsözünde özetle şunları söylüyor:  “Kitabın, ailem, çalışmam, siyasal sendikal yöneticilik eğitimciliğim ve toplumsal hizmetlerde bulunmanın bana sağlamış olduğu deneylerin bilgi damlacıklarından oluştuğunu itiraf etmeliyim.

En önemlisi ise insanlığın hizmetinde imzası bulunan saygıdeğer üstün kişilere hizmette  bulunma şansını yakaladım. Deneyimlerimin bir kısmı, İTÜ’de geçen 20 yıllık sürede sayıları 900’ü aşan sevgili öğrencilerime öğretirken, onlardan da öğrendiklerimin sayesinde oluştu. Onlara iyinin, doğrunun, erdemlinin daima galip geleceğini anlatabildiysem ne mutlu bana… Öğrencilerimden daima üretken, yaratan, çalışkan ve gayretli birer turizm profesyoneli olmaları, gelecek nesillere boşa geçmemiş dolu dolu bir yaşam bırakmalarını istedim. “

TUYED Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Gürsoy’un editörlüğünde hazırlanan kitapta, İTÜ Turizm Okulu’nun kurulmasına neden olan gelişmelerden okulun kuruluşunda yaşanan sıkıntılara, okulun felsefesinden staja giderken nelere dikkat edilmesine kadar önemli birçok ayrıntıya yer veriliyor. Kitapta ayrıca, geleceğin turizm öğrencilere yol gösterecek  40 öneriye de yer verilmiş.

Tüm gelirleri TUYED’e (Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği) bağışlanan kitapta 20 yıllık süreçte bilgi ve deneyimlerini  İTÜ Vakfı Turizm ve Otelcilik Okulu’nun öğrencilerine aktaranlara teşekkür yazıları bulunuyor.  Kitabın son bölümü ise turizm eğitimi hizmetini bitiren Vakfın okulunda geçmişte düzenlenen seminerlerden oluşturulan “Fotoğraflarla 20 Yılda Kimler Geldi Kimler Geçti?” başlıklı nostaljik bir albüme de yer veriliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.