Rusya uçuş durdurma kararını Ukrayna’ya bağladı

Rusya parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi’nin Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçov, turistlerin Türkiye tatillerinden vazgeçmesini "bir vatanseverlik sınavı" olarak gördüğünü söyledi.

13/04/2021 09:07
Rusya uçuş durdurma kararını Ukrayna’ya bağladı

Facebook sayfasında bir yazı yayınlayan Rus politikacı, sosyal medyada "Türkiye ile hava trafiğini kısıtlama kararının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı görüşmede, Ankara'nın Kırım’ı Rusya toprağı olarak tanımaması ile bağlantılı olduğu” yorumları çıktığını hatırlattı.

500 bin kişinin uçuş sınırlaması getirilen dönem dönem için Türkiye'ye seyahat planladığına dikkat çeken Kosaçov şöyle devam etti:

"Ben de bunu düşündüm. Kırım’da yaklaşık 2 milyon, Sevastopol’da 500 bin Rusya vatandaşı yaşıyor. Erdoğan onları Rusya vatandaşı saymıyor, güçlü destek verdiği Zelenski onları işgalci olarak görüyor. Her 'Türkiye tatilcisine' karşılık, özgür insan olarak görmedikleri beş yurttaş var.”

Kosaçov, Erdoğan'ın açıklamalarının, insanlar tatil planlarını yaptıktan sonra geldiğini belirterek, "Tatilcilerin hepsi olmasa da en azından bir kısmının, milyonlarca kişinin hak ve özgürlüklerine tecavüz eden bir ülkede dinlenmenin ahlaki açıdan imkansız olduğunu düşüneceği” temennisini ekledi.

Kosaçov, “Böyle durumlarda, tatil planları ne olursa olsun, millet vatanseverlik açısından test edilir.  Bu, onların sıcak denizlere olan sonsuz sevgilerine güvenerek Rusları dinlenmeye davet eden ülkenin liderinin, sorumsuz beyanlarına toplumumuzun gerçekten güçlü bir cevabı olacaktır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.