Rusya: Türkiye turları iptal ediliyor

Rusya'daki tur operatörlerinin, yılbaşı sonrası Türkiye charter seferlerini büyük ölçüde iptal etmeye başladığı bildiriliyor. Turizm sektörünün yayın organlarından Tourprom’un haberine göre, Türkiye’de sıkılaşan koronavirüs önlemleri nedeniyle talepte sert düşüş yaşanması sonrası Rusya’dan turist akışı fiilen durma noktasına geldi.

19/01/2021 22:20
Rusya: Türkiye turları iptal ediliyor

"Antalya kapalı" başlıklı habere göre, tatil beldelerinde eğlence yerlerinin kapatılmaya başlaması ve diğer kısıtlamalar,  Rus turistleri şu aşamada Türkiye’den vazgeçmeye mecbur ediyor.

Uzmanlar, pazarın önde gelen bazı şirketlerinin mart sonuna kadar seferleri durdurduğunu, bölgelerden yapılanlar başta olmak üzere pek çok charter uçak seferini iptal ettiğini belirtti.

Sektör temsilcileri, Türkiye’nin koronavirüs salgınının derinleşmesi yüzünden sadece Rus turistleri değil, şu aşamada genel olarak yabancı turistleri ağırlamaya hevesli olmadığı düşüncesinde.  Ancak İstanbul, Kapadokya ve İzmir'e dar kapsamlı turların halen sürdüğü, talebin azalması nedeniyle bunların ne kadar süreceğinin de bilinmediği belirtiliyor.

Normalde yılbaşı sonrası Türkiye'ye talebin çok az olduğu dönem olmakla birlikte, alternatif destinasyonlara Rusya'dan uçuş izni olmadığı için turistler Türkiye'ye ilgi göstermeye devam ediyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.