Rusya pazarında Türkiye’nin bir rakibi daha oldu

Dünyanın büyük kısmının seyahate kapalı olduğu Rusya turizm pazarına Türkiye, Mısır ve BAE’nin yanında bir ülke daha % 10 payla giriş yaptı.

04/08/2023 12:25
Rusya pazarında Türkiye’nin bir rakibi daha oldu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan turizm pazarı daralması Türkiye’nın sırtında büyürken, dünyanın büyük kısmının seyahate kapalı olduğu Rusya turizm pazarına bir ülke daha % 10 payla giriş yaptı. Peki, Rusya pazarında yeni rakip kim?

Türkiye yine lider

Turizm Databank’ın Rosstat’dan yaptığı analize göre, Rusya turizm pazarına Türkiye, Mısır ve BAE’nin yanında bir ülke daha % 10 payla giriş yaptı. 2023 yılının ilk yarısında, Rusya’dan turizm amaçlı çıkışlar, % 75 artarak 4 milyon seyahati geçti. Bu dönemde Türkiye % 40 Pazar payı ile yine ilk sırada yer aldı.

Türkiye’yi, pazar payını artırarak % 17’ye getiren BAE izlerken, ardından % 11 ile Mısır geldi,. Mısır’ın payı % 3 daraldı.

İşte pazarın yeni aktörü

2023 yılının ilk yarısında, Rusya’dan turizm amaçlı çıkışlarda yükselen ve 2022’ye göre pazar payını % 1’den % 10’a çıkaran Tayland, üçlü rekabete eklendi. Taylan, 2023’te Mısır ve BAE kadar Rus turist ağırladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.