Rusya’nın turist sayısında şok düşüş

Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonun damga vurduğu ikinci çeyrekte, Avrupa Birliği ülkelerinden Rusya'ya gelenlerin sayısı 76 bin olarak açıklandı. FSB'nin açıkladığı verileri haberleştiren İzvestiya gazetesi bu kişiler arasında turist vizesiyle gelenlerin sayısının yalnızca 3 bin olduğunu yazıyor.

18/08/2022 00:22
Rusya’nın turist sayısında şok düşüş

En çok turist gönderen Avrupa ülkesi 1837 ile Almanya. Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda'dan gelenlerin toplam sayısı ise 500'ün biraz üstünde.

Gazete ikinci çeyrekte ülkeyi ziyaret eden turist sayısnın 2021'in aynı dönemine göre 6 kat azaldığına dikkat çekti. Türkrus'un haberine göre, geçtiğimiz yıl nisan-haziran döneminde pandemi nedeniyle Rusya'ya gelen Avrupalı turistlerin sayısı 18 binde kalmıştı. Pandemi öncesi 2019 yılında ise bu sayı 483 binin üstündeydi.

Gazeteye konuşan turizmciler, son 3 yılda tüm ülkelerden Rusya'ya gelen turist sayısının yüzde 95-97 azaldığını söyledi.  Turizmciler banka kartlarının işlememesi ve doğrudan uçuş bulunmaması nedeniyle turist sayısının düşük kaldığıni belirtiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.