Rusya hem gönderiyor hem ağırlıyor

Rusya, dünyanın en gözde "turizm destinasyonlarından biri" oldu. Dünya Kupası'nın da etkisiyle Rusya'ya gelen turist sayısında 2008 yılından bu yana en yüksek rakama ulaştı.

15/10/2018 15:43
Rusya hem gönderiyor hem ağırlıyor

Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm'in verilerine göre, Rusya'da yabancı ve yerli turistlerin sayısının sene sonuna kadar geçen yıla göre yüzde 10 artacağı tahmin ediliyor. İzvestiya gazetesinin aktardığı verilere göre, böylece Rusya'da turist sayısında son 10 yılın en büyük artışının olması bekleniyor.

Rosturizm, Rusya'da 2019 yılında toplam turist sayısının 90 milyon kişiye yükseleceğini tahmin ediyor. Geçen sene bu rakam 81 milyon seviyesindeydi. 2017 yılında Rusya'yı yurt dışından 60 milyonun üzerinde turist ziyaret etti. Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise, 2017 yılında Rusya'dan gelen turistlerdeki artışın etkisiyle yüzde 27.84 artışla 32.4 milyon kişi olmuştu.

 Rusya'da en fazla turist çeken yerler

2018 yılının ilk sekiz ayında Rusya'da en fazla turist çeken yerler Moskova, Kırım, St.Petersburg ve Vladimir oldu. Rusya'da yabancı ve yerli turistlerin toplam sayısı 2008 yılında 53 milyondu. Bu dönemde ülkeyi yurt dışından 21,5 milyon turist ziyaret etti.

Rosturizm, Rusya'da turist sayısındaki rekor artışın Dünya Futbol Şampiyonası'ndan ve Kırım'ın popülerliğinin artmasından kaynaklandığını açıkladı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.