Rusya’dan vize müjdesi mi geliyor?

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, "Vizelerin kaldırılması için ilerleme sağlanması yakındır" dedi.

16/11/2018 12:09
Rusya’dan vize müjdesi mi geliyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak Türkiye'ye gelecek. Rus lider, Türk akımı doğalgaz boru hattı projesinin deniz güzergahının tamamlanması törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin son bir ay içinde üçüncü kez yüz yüze görüşecek. Bu önemli ziyaret öncesi Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz NTV'nin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Türkiye-Rusya ilişkilerini ortak projelerini ve son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye ve Rusya'nın enerji ve savunma alanındaki işbirliğinin önemine vurgu yapan Büyükelçi Hüseyin Diriöz, "Vizelerin kaldırılması için ilerleme sağlanması yakındır" şeklinde konuştu.

İlişkilerimiz her alanda gelişiyor

Büyükelçi Diriöz, "İlişkilerimiz her alanda gelişiyor ama en önemlisi tabii en üst düzeydeki bu ilişki düzeyi ve sıklığı bizce ilişkilere önemli bir ivme veriyor" dedi. Diriöz, "Konsolosluk istişareleri 1 Kasım'da yapıldı. Bunların sonucunda hizmet ve hususi pasaportlarla lojistik sektör ve kamyon şoförlerini vizeden muaf olması konusunda sonuca yaklaşıldı. Netice itibariyle bizim hedefimiz vize mufiyeti rejimine tamamen geri dönülmesidir" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.