Rusya'da turizm yasasında devrim

Sezon boyunca büyük tur operatörlerinin iflaslarına sahne olan Rusya’da turist haklarına yönelik yeni adımlar atılıyor. Tur operatörlernin, müşterilerine, ulaşım ve otel konaklama ücretlerinin ödendiğine dair belgeleri turistler yurt dışına çıkmadan teslim etmekle yükümlü olması teklifi yeniden gündemde.

31/12/2019 23:40
Rusya'da turizm yasasında devrim

En son Rusya Turizm Endüstirisi Birliği ve Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Girişimciliği Komitesi, Kültür Bakanlığı’na bu teklifte bulundu. Tatile giden turistlerin mağdur olmamaları için, tur operatörlerinin gidiş dönüş uçak bileti ve otel konaklama bedellerinin ödendiğine dair belgeleri turistlere tatil öncesi vermelerini zorunlu kılacak yasal düzenlemenin yapılması teklif ediliyor.

Turizm Endüstirisi Birliği ve Rusya Ticaret ve Sanayi Odası ayrıca, tur operatörlerinin faaliyette bulunabilmesi için yasalarda öngörülen mali kaynaklardan yoksun olması halinde uğrayacakları cezanın ve hava yolu şirketlerinin turistlerle ilgili yükümlülüklerinin artırılmasını talep ediyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği ise, “sektörün çalışma düzenine aykırı olduğu” gerekçesiyle daha önce bu teklife tepki göstermişti. (turkrus)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.