Rusya'da Kongre turisti için start verildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), THY ve Upjet Travel Group organizasyonuyla, Moskova'da, "Up-İstanbul: Modern MICE trendleri' semineri ile İstanbul'un kongre, toplantı ve sergi imkanları Rus acentalara tanıtıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusya'da Kongre turisti için start verildi
Etkinliğin idari komite başkanı olan Upjet Travel Group Ceo'su Evghenii Doljnenco yaptığı değerlendirmede, Türkiye ve Rusya'dan 200'ün üzerinde MICE profesyoneli ve konaklama sektörü temsilcilerinin karşılıklı işbirliği konusunda görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Organizasyon sırasında, 2011 yılında Ukrayna'nın en iyi modacısı ödülüne layık görülen ünlü modacı Victor Anisimov bir moda gösterisi düzenledi. Ardından, ünlü enstrümantalist Didyulya da muhteşem bir performans sergiledi. Bu iki konuğun seçilmesinin nedeni, her ikisi de muhteşem şehir İstanbul'dan ilham almaktadır.

Nisan ayında Endless İstanbul workshop'u düzenlendi
Bilindiği üzere bu yıl 13 Nisan tarihinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUROB, THY işbirliği ve Karavan Turizm katkılarıyla Moskova'da 'Endless İstanbul workshop'u düzenlenmişti. Türkiye ve Rusya'dan turizm sektör temsilcilerinin katıldığı workshop'ta, üst gelir grubuna dahil olan Rus turistlerin, İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'nin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Rusya'dan ilk 10 ayda gelen turist sayı %12,27 arttı
2011 yılı Ocak-Ekim döneminde, Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında, Rusya Federasyonu 2. sırada yer alıyor. Rusya'dan ilk 10 ayda ülkemize gelen turist sayısı %12,27 artışla 3 milyon 364 bin 387 kişi olarak gerçekleşti. Nitekim, bu yıl 16 ile 19 Mart tarihleri arasında Moskova MITT 2011 Turizm Fuarı'na katılan TUROB yetkilileri, 2011 yılında, Rusya'dan ülkemize gelecek turist sayısında %15'e yaklaşan bir artış öngördüklerini ifade etmişti.

TUROB temsilcileri tarafından dünyanın dört bir yanında, 24 saat yaşayan İstanbul'un, konaklama tesisleri, eğlence merkezleri, alışveriş merkezleri, kongre merkezleri gibi sahip olduğu potansiyeli ve ülkemizin güzellikleri her fırsatta anlatılıp tanıtılmaya devam ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.