Rusya'da Antalya tatili yüzde 30 zamlandı

2019 turizm sezonundaki yükseliş, turizm geliri hedeflerini yeniden güncelledi. Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) hazırladığı raporda, Antalya tatil fiyatlarının yüzde 30 arttığı vurgulandı.

22/04/2019 10:42
Rusya'da Antalya tatili yüzde 30 zamlandı

Erken rezervasyon ve paket tur satışlarındaki yükseliş turizm geliri hedeflerini güncelledi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), yoğun ilgi gören tesislerde yüzde 30 oranında fiyat artışı yaşandığını açıklarken, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), turizm geliri yükselişinin sektör açısından sevindirici olduğunu vurguladı.

HEDEF GELİR

2019 turizm sezonuna yönelik gelir hedeflerini Hürriyet için değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, özellikle Rus turizm pazarındaki hareketin turizm gelirlerine ciddi katkı koyduğunu söyledi. Salim Uzun imzalı haberde, Rus turist sayısında yüzde 5-10 artış beklediklerini de açıklayan Yağcı, “Sadece turist sayısını değil, gelirlerimizi de artırmamız gerekiyor” dedi.

YÜZDE 15 ARTIŞ

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin “2019 fiyatları yüzde 30 arttı” tespitini de yorumlayan Yağcı, “Tesisten tesise fiyat değişiklikleri görülebiliyor. Bizim önceliğimiz ise 2019 turizm sezonunda yüzde 10-15 arasında gelir artışını sağlamak. Açıkçası turist sayısından çok turizm gelirlerine yönelmiş durumdayız. 2019 yılında belli bir noktaya gelinirse 2020 yılı çok daha verimli geçecektir” diye konuştu.

HİZMET KALİTESİ ÖNEMLİ

Oda fiyatlarının arz talep dengesine göre değiştiğine dikkat çeken Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, şöyle dedi: “Fiyat artışlarını tek bir pazara bakarak yorumlamak doğru olmaz. Rusya’dan bakıldığında bir takım fiyat artışları görülebilir. Tabi asıl bakılması ve yorumlanması gereken fiyat değil, hizmetin kalitesi olmalı.”

12 AY TURİZM ÇAĞRISI

“Olağanüstü bir durum olmadığı sürece kaliteli hizmetin karşılığı elbette belli bir oranda artacaktır. Siz kaliteli hizmet verirseniz fiyat artışlarınızı kimse sorgulamaz. 2019 yılı turizm sektörü için çok iyi başladı. Asıl hedefimiz Bahar, sonbahar ve kış dönemi olmalı. Eğer bu dönemlerde de hareket sağlayabilirsek turist sayısı ve gelir konusundaki tüm hedeflerimize rahatlıkla ulaşırız.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.