Rusya’da Türkiye tatili kanunen 'Zaruri harcama'...

Rusya enflasyon oranını hesaplamak için Türkiye tatilini ihtiyaç harcaması olarak enflasyon hesaplama sepetine koydu. Turkrus.com sitesinin haberine göre; Rusya'nın ‘Enflasyon Sepeti’nde Türkiye tatili de var!

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusya’da Türkiye tatili kanunen 'Zaruri harcama'...

Ekmek, süt, tuz, şeker, benzin, Türkiye tatili!.. Türk-Rus ilişkileri o kadar gelişti ki, Rusya vatandaşlarının “milli daça” yaptığı Türkiye o kadar “olmazsa olmaz unsur” haline geldi ki, artık Rusya kendi enflasyonunu bile “Türkiyesiz” hesaplamıyor!.. Bu sabah Rus medyasına yansıyan bir haber bunun en canlı örneği. Rusya’nın devlet istatistik kurumu Rosstat, Türkiye tatilinin yüzde 6 pahalandığını hesapladı ve enflasyon hesabına kattı:

Rusya’dan yılbaşından mayıs sonuna kadarki dönemde tüketici enflasyonun yüzde 6,9 arttığı açıklandı. Bir kişilik “minimum beslenme sepeti”ni doldurmak için ayda 2 bin 807 ruble (101 dolar) harcamak gerektiği de saptandı. Bu rakam Moskova için 3 bin 299 ruble.

Açıklanan resmi istatistiklere göre, Türkiye’ye tur paketi yılbaşından beri yüzde 6 artarken, Rusya içindeki tatilin fiyatında artış yüzde 2,7 olarak saptandı. Rosstat’ın enflasyonu ölçtüğü listede dondurmadan benzin fiyatına kadar çok sayıda kalem yer alıyor. Ancak işin en ilginç yanı, artık “Türkiye’de tatil” diye bir başlığın da bulunması.

Geçen yıl Türkiye’yi 3 milyonu aşkın Rusya Federasyonu vatandaşı ziyaret etmişti. Bu yıl bu rakamın 4 milyonu bulması bekleniyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.