Russian Hotel Investments'e, IFC'den 50 Milyon Euro kredi...

Dünya Bankası kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD (Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası) Akfen ve Kayı/Insa Grupları ortaklığında kurulan Russian Hotel Investments ile Rusya’nın dört şehrinde kurulacak beş adet orta ölçekli otel projesine destek vermek üzere anlaşma imzaladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Russian Hotel Investments'e, IFC'den 50 Milyon Euro kredi...

IFC ve EBRD, Akfen ve Kayı/Insa’ya Rusya’daki otel zinciri projesi için destek sağladı. Anlaşmaya göre söz konusu proje için toplam 50 milyon Euro’nun üzerinde kredi desteği ve hisse satın alımı gerçekleşecek. Toplam 750 yatak kapasiteli olması planlanan otellerin Rusya’nın Samara, Kaliningrad, Yaroslavl ve Krasnoyarsk şehirlerinde otel erişimi ve otelcilik hizmetlerinin gelişmesine katkı sağlaması bekleniyor.

IFC ve EBRD anlaşmayı Akfen Holding’in sahip olduğu Akfen GYO ve Kayı/Insa Gruplarına ait olan Kasa İnşaat’ın ortaklığında Rusya’da kurulan Russian Hotel Investments şirketi ile imzaladı. IFC Reel Sektör Bölümü Direktörü Dimitris Tsitsiragos: “Gelişmekte olan bir ülkeden bir diğerine yatırım yapılmasına destek olduğumuz için memnuniyet duyuyoruz. Türk yatırımcıların girişimiyle Rusya’nın bölge şehirlerinde orta ölçekli otellerin kurulması bu bölgelerde iş altyapısının güçlenmesine önemli bir katkıda bulunacak ve Rusya’da otel yatırımı yapmak isteyen diğer yabancı yatırımcılara pozitif bir mesaj gönderecektir” dedi.

Russian Hotel Investments adina Cüneyt Baltaoğlu, “IFC ve EBRD’nin desteğini aldığımız için memnunuz. Başlangıçta kuracağımız bu 5 otelin sayısını önümüzdeki 7 yıl içinde artırarak otel portföyümüzü büyütmeyi hedefliyoruz ” dedi. Proje için IFC ve EBRD 22.6’şar milyon Euro kredi desteği sağladı. Bunun yanısıra IFC 2.2 milyon Euro, EBRD ise 3.2 milyon Euro tutarında sermaye katkısı ile Rusya Otel Yatırımları şirketinin yüzde 15 hissesini satın alacak.

IFC, Türk şirketlerinin yurtdışına açılmalarını desteklemeye ve bu sayede rekabetçi güçlerini artırarak bölgesel oyuncular haline gelmelerine katkı sağlamaya devam etmektedir. IFC bugüne kadar, reel sektörde hizmet veren Türk şirketlerine bölge ülkelerde yaptıkları yatırımlar için 400 milyon Euro’nun üzerinde destek sağlamıştır.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.