Ruslar kış tatilleri için hangi ülkeleri tercih etti?

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, bu kış mevsiminde Rus turistlerin yurtdışı tercihlerinde liderlerin Türkiye, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır olduğunu açıkladı.

19/03/2023 22:24
Ruslar kış tatilleri için hangi ülkeleri tercih etti?

Birlik tarafından yapılan açıklamada, kış mevsiminde bu ülkelerin Rus turistlerin tatil tercihinin yaklaşık yüzde 90’ını oluşturduğu vurgulanırken, “Geçtiğimiz üç kış ayında, 2 milyon 425 bin Rus turistin tercih ettiği Türkiye, Taylan, BAE ve Mısır, tüm tur satışlarında yaklaşık yüzde 90’lık paya sahip olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de kış mevsiminde tatil taleplerinin 2 kat artış gösterdiğine dikkat çeken ATOR,  Sri Lanka’da tatil taleplerinin yüzde 88, BAE tatili taleplerinin ise yüzde 75 daha fazla olduğunun altını çizdi.

Küba, Seyşeller ve Mısır’a Rus turist akışı azaldı 

Kış aylarında Küba, Seyşeller ve Mısır’a Rus turist akışı, geçen yılki hacimlere kıyasla uçak sayısındaki yetersizlikler nedeniyle azalırken, ATOR’a göre kış mevsiminde en ucuz tatil sunan ülkenin iki kişilik 10 gece tur fiyat ortalaması 70 Bin ile 120 Bin Ruble arasında seyreden Türkiye olduğu anlaşıldı.

Aynı koşulları sunan BAE’de tatil maliyeti yaklaşık 140 bin ruble olurken, Hindistan’da bu rakamın 150 bin ruble, Mısır’da 170 bin ruble, Katar’da 175 bin ruble, Tayland ve Sri Lanka’ya yapılan turların ise sırasıyla 190 ve 195 bin ruble olarak gerçekleştiği aktarıldı.

Kışın tatilinin en pahalı destinasyonu Maldivler 

Geçen kışın en pahalı tatil turları iki kişiye 10 gecelik konaklamanın 350 Bin Rubleye mal olduğu Maldivler’e yapılırken, Seyşeller’e yapılan turların yaklaşık 220 Bin Rubleye ulaştığı ifade edildi.

Bu kış mevsiminde yurtiçi destinasyonlar arasında en büyük talebe sahip bölgeler sırasıyla Krasnodar Bölgesi, Moskova ve Moskova Bölgesi ile St.Petersburg olurken, kayak merkezlerinin tatil formatında öne çıktığı vurgulandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.