Ruslar şikayet etti, TÜRSAB uyardı...

Rus turistlerin Türkiye’deki turizm taşımacılığın olumsuzlukları hakkındaki şikayetleri artması üzerine, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), üyelerini yazılı olarak uyardı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ruslar şikayet etti, TÜRSAB uyardı...

TÜRSAB web sitesinde yayınlanan bildiride, şikayetlerle dikkate alarak, seyahat acentalarının tur araçlarını kullanan şoförleri uyarıp, denetlemeleri yapmaları konusunda uyarıldılar. Bildiride ‘Tur Araçları Şoförleri ve Trafik Kazalarına Dair Şikayetler’ başlığı altında şu açıklamalara yer verildi:

"T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize iletilen yazıda ülkemizi ziyarete gelen Rus turistlerin ilgili Müşavirliklerini telefonla arayarak, tatilleri sırasında incoming yapan tur operatörleri ve seyahat acentalarının tur araçlarını kullanan şoförlerinin trafik kurallarına uymadıkları ve aşırı hız yaptıkları yönünde şikayetlerde bulundukları ve bu sebeple meydana gelen trafik kazaları sonucunda Rus kamuoyunda ülkemiz aleyhine olumsuz bir hava oluştuğu bildirilmiştir. Bu doğrultuda, üyelerimizin konu hakkında azami ihtimam göstermeleri ve tur araçlarını kullanan şoförlerini uyarıp, gerekli denetlemeleri yapmaları önemle rica olunur."

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.