Ruslar'ı Antalya'ya getiren 4 neden...

Konsomolskaya Pravda gazetesi, Rus turistlerin, yazlıkları gibi gördükleri Antalya'ya gelme nedenlerini 4 maddede sıraladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ruslar'ı Antalya'ya getiren 4 neden...

Rusya'nın yüksek tirajlı Konsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre, her yıl artan sayıda Rus turistin tatil için Antalya'yı tercih etmesinin nedeni, "mükemmel doğa, temiz hava, her yıl kendisini yenileyen hizmet anlayışı ve tüm yıla yayılan turizm potansiyeli." Haberde, Rusların Antalya'yı kendi yazlıkları gibi görme alışkanlığı kazandığı ve güvenilir olarak nitelediği belirtildi. Antalya, Rusların tatil seçenekleri arasında üst sırada olmaya devam ediyor.

Yılın ilk 7 aylık döneminde, tatil için tercihini Antalya'dan yana kullanan Rus turist sayısı, bir önceki yıla oranla yüzde 16.69 artarak 1 milyon 835 bin 783'e ulaştı. Böylece Ocak-Temmuz döneminde Antalya'ya gelen yabancı turist dağılımında Ruslar, yüzde 30.28'lik bir paya sahip oldu. Ruslar, bu alanda en yakın rakipleri Almanlarla farkı da 7 puana çıkardı.  Bu rakamların ışığında Rusya'nın yüksek tirajlı Konsomolskaya Pravda gazetesi, Rus turistin tatil tercihlerinde Türkiye'nin ve Antalya'nın neden bir numara olduğunu araştırdı.
 
Rusların farklı destinasyonlar içerisinde her yıl Türkiye'yi tercih ettikleri hatırlatılan haberde, bunun nedenleri şöyle sıralandı: Oksana Bassauer imzalı haber, Antalya tatilinden notlar da içerdi. Bassauer, uçakta yanında oturan bir kadının "Özellikle Ocak ayında Belek'te tatil yapmayı çok seviyorum. Oteller sakin, sadece futbol takımları var" dediğini aktardı. Bu ifadeye şaşırdığını anlatan Bassauer, şunları yazdı: "Genel olarak Türkiye'ye deniz, kum, güneş için gidiyoruz.
 
Kışın Belek'te, soğuk havada ne yapılır ki? Ancak kışın bile Belek'te hava sıcaklığı 18-20 derece. Oteller daha uygun, alışveriş yapma imkanı da var. Hem güneşlenebilirsiniz hem de havuzda yüzebilirsiniz. Aynı şartları Mart-Nisan aylarında da yaşayabilirsiniz." Rusların Antalya'yı kendi yazlıkları gibi görme alışkanlığı kazandığı ifade edilen haberde, Rus turistlerin Antalya ve Türkiye'yi güvenilir olarak tarif ettiği dile getirildi.
 
Antalya ile birlikte İstanbul, İzmir, Ankara'nın da anlatıldığı haberde, seyahat acentesi İnturist-NTK Genel Müdürü Victor Topolkarayev'in açıklamalarına yer verildi. Türkiye'nin turistler için güvenilir bir ülke olduğuna işaret eden Topolkarayev, alkolden zehirlenmeler konusunda "Türkiye'de alkol yapımı ile ilgili sıkı denetimler artırıldı. Kaçak içki üretenler yakalanarak, suçlular ağır bir biçimde cezalandırıldı" diye konuştu.
 
Topolkarayev'in Türkiye'deki trafik kazalarına yönelik ifadelerine de yer verilerek, bunların Rus medyası tarafından abartıldığı, tur operatörlerinin transfer yapan firmalarla kontrat yaparken mutlaka lisans araması gerektiği ve Rusya'da yaşanan trafik kazalarının Türkiye'den daha fazla olduğu belirtildi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.