Ruslar en çok 'Tayland' dedi...

Rusya’dan yılın ilk çeyreğinde yurtdışına yapılan turizm amaçlı çıkışlar yüzde 7,3 artarak 2,2 milyonu aştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ruslar en çok 'Tayland' dedi...

Rusya’da açıklanan tatil amaçlı yurtdışı çıkış verilerine göre, 4 aylık dönemde Mısır yüzde 65 gerileyerek 576 binden 201 bine düştü. Mısır’ın bıraktığı yeri yüzde 90 artış yakalayan Tayland aldı. Tayland, bu pazardan çektiği ziyaretçi sayısını 150 binlerden 300 binlere yaklaştırdı.

Türkiye yerinde...

Türkiye açısından Rusya pazarında düşük sezon olarak kabul edilen bu dönemde, bu pazardan Türkiye’ye yönelenlerin sayısı 61 binden 102 bine çıktı. Türkiye yüzde 67’lik büyüme yakaladı.

Diğer yandan pazardan en çok ziyaretçi çeken ülkelerden Çin yüzde 15, Finlandiya da yüzde 25 artışla sıralamadaki yerlerini korudu. Almanya, İtalya İspanya ve BAE de artış eğilimlerini sürdüren ülkeler oldu.

Rusya pazarına son yıllarda fazlaca umut bağlayan Yunanistan ise Mısır ile birlikte ilk 4 ayda pazarda gerileme yaşayan ülkeler arasında yer aldı. Yüzde 1 dolayında gerileyen Yunanistan hacim olarak da çok gerilerde seyretti.

Afrika’da düşüş keskin...

Yılın 4 aylık döneminde, Rusya’dan tatil amaçlı çıkışlarda en büyük kaybı Mısır’ın da içinde bulunduğu Kuzey Afrika bölgesi yaşadı. Mısır’ın yüzde 65 gerilediği dönemde Kuzey Afrika’daki düşüş yüzde 40 oldu.

Bu dönemde bölgeler içinde en yüksek artışı yüzde 45 ile Amerika, yüzde 39 ile Ortadoğu sağlarken, onnalrı yüzde 21 ile Avrupa, yüzde 17 ile Asya izledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.