Rus turizminde şok düşüş...

Rusya'da bu kış sezonu tur operatörlerinin beklentilerini karşılamadı. Kommersant gazetesinin haberine göre, yılbaşı sayesinde her yıl patlayan kış turlarına olan talepte farklı destinasyonlarda yüzde 10 ila 50 arasında düşüş yaşandı. Özellikle Mısır büyük kan kaybetti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rus turizminde şok düşüş...

Rusya’da rezervasyonlarda yüzde 50 şok düşüş. Halk bu yılbaşında evde kalacağa benziyor. Kommersant gazetesinin ülke genelindeki tur acentelerinin verilerine dayanan haberine göre, 14 Aralık itibarıyla, Aralık 2011 ve Ocak 2012 dönemi için satılan turlar geçen senenin aynı aylarına göre yüzde 17 düşüş gösterdi. Yeni yıl ve noel tatil için yapılan rezervasyonlar yüzde 50 azalırken, tur fiyatları ortalama yüzde 22 arttı. Dolayısıyla satış hacmi geçen yıldan bu yana değişmedi. Bu yıl geçen seneye göre daha pahalı turlara rağbet gösterildiği de veriler arasında.

Rus turistler arasında kış turizminin en popüler ülkesi olan Mısır'a olan talepteki ciddi düşüş dikkat çekiyor. Geçen yıl Rusya'da kış döneminde tatile giden turistlerin yüzde 54'ü bu ülkeyi tercih ederken, bu rakam yüzde 39'a geriledi.

Uzmanlar, 4 Aralık Duma seçimlerinin de Rusya'da kış döneminde tatile gidenlerin sayısının azalmasına sebep olduğuna işaret ediyor. (Turkrus.com)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.