Rus turizminde neler oluyor?

Rusya'da faaliyet gösteren seyahat şirketi Intravel Stoleshniki, tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

20/07/2018 22:05
Rus turizminde neler oluyor?

Önceden tur operatörlüğü yapan şirket, son zamanlarda bir rezervasyon merkezi olarak faaliyet gösteriyordu. Rusya'da son günlerde yaşanan küçük ve orta ölçekli tur operatörü iflaslarına bir yenisi daha eklendi.

Alanya Postası'nda yer alan habere göre, tur operatörü Intravel Stoleshniki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Daha önce, Rainbow Travel, Polar Tour, Natalie Tours, DSBV Tours ve Matruşka Travel tüm faaliyetlerini durdurmuştu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''BİR ÇIKIŞ YOLU BULAMADIK''

''Uzun süredir sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi, 132 sayılı Federal Yasa uyarınca ve turistlerin haklarını gözeterek durdurma kararı aldık. Sizlerle birlikte nice krizleri göğüsledik, sonuna kadar savaştık ve bu da bizi her zaman başarıya götürdü. İki aydır sert koşulların hakim olduğu sektörde iki aydır mücadele verdik ancak bir çıkış yolu bulamadık.

Yıllardır tüm yükümlülüklerimizi dürüstçe yerine getirdik, yüksek sayıda tuisti tatile gönderdik. Şu anda bzı müşterilerimizi tatile gönderemeyecek olmamız bizi derinden yaralıyor. Bizi anlayışla katşılayan herkese teşekkür ederiz. Herkese, finansal kayıplarının giderilmesi için yardımcı olcağımıza söz veriyoruz.

50 MİLYON RUBLE TEMİNATI VAR

Şu anda tatilde olan tüm müşterilerimiz sorunsuzca ülkesine dönecek. Diğerleri ise sigorta güvencesinde ve madde 17/4'e göre iadelerini alacak." Intravel Stoleshniki'nin üç farklı sigorta şirketinde toplam 50 Milyon Ruble (780 Bin Dolar) teminatının olduğu belirtildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.