Rus turizm şirketi Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu
Rus turizm şirketi Ted Travel, Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Şirket gerekçe olarak ise, Antalya'daki 'Koksaki' virüsünü gösterdi.

Ted Travel şirketi ağırlıklı olarak Türkiye'ye turizm satışları gerçekleştiren bir turizm şirketi. Sputniknews'te yer alan haberde, Terra şirketine bağlı Ted Travel'dan yapılan açıklamada, koksaki virüsü nedeniyle faaliyetlerinin durdurulduğunun belirtildiği ifade edildi.
Açıklamada, "Turistlere ve turistik ürün satış sözleşmesi imzalanan müşterilere karşı sorumluluklarını yerine getirememesi nedeniyle Terra LLC şirket faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştır. Bu durum şirketin ana satış güzergâhı olan Türkiye'deki karmaşık salgın durumunun taleplerde yol açtığı yüksek düşüşten kaynaklanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Danışmanı Svetlana Sergeyeva, şu anda Türkiye'de şirketin müşterisi olan 750 müşterisi bulunduğunu, sattığı toplam Türkiye turu sayısının ise yaklaşık 2 bin ilâ 3 bin 500 olduğunu açıkladı.
Rusya Tur Operatörleri Birliği'ne (ATOR) göre, Türkiye'deki Ted Travel müşterileri sorunlarla karşılaşmaya başladı. Müşterilerin otellere yerleşemediği belirtildi.
‘800 TURİST BUGÜN GERİ GETİRİLECEK'
Rosturizm'den bir kaynak da Sputnik'e yaptığı açıklamada Ted Travel şirketinin müşterilerinin bugün Rusya'ya getirilmeye başlanacağını söyledi. Kaynak "Büyük ihtimalle turistler bugün geri getirilmeye başlanacak. Belki bir, belki iki gün içinde getirilecekler. Yaklaşık 800 kişi var" dedi. Rosturizm Başkanı Oleg Safanov'un da bugün turistlerin geri getirilmesiyle ilgili bir toplantı gerçekleştireceği belirtildi.
‘900’Ü AŞKIN KİŞİDEN BİLDİRİM ALDIK'
ATOR Başkanı Maya Lomidze'ye göre, Ted Travel Türkiye'ye her gün 700 turist getiriyordu. Rospotrebnadzor, koksaki virüsüyle ilgili kurulan ‘acil durum hattı' üzerinden 900'ü aşkın kişiden bildirim alındığını da duyurmuştu. Rosturizm 11 Ağustos'ta koksaki virüsü vakalarının artması nedeniyle Türkiye tatilleri konusunda Rus turistlere uyarıda bulunmuştu.
Rus REN TV, Türkiye'nin, çok sayıda Rus turistin koksaki virüsünden etkilendiğini gizlediğini iddia etmişti. Sağlık Bakanlığı da, Sputnik'in talebine cevaben basındaki iddiaları reddetmişti.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: