Rus turistten yılbaşı rotası sürprizi

Rusya'da halkın yılbaşı tatili için en fazla tercih ettiği destinasyonlar belirlendi. Yılbaşı dönemi için Rusya'da en fazla Özbekistan uçak seferleri için erken rezervasyon yapıldı.

23/10/2018 19:39
Rus turistten yılbaşı rotası sürprizi

Rusya'da halkın yılbaşı tatili için en fazla tercih ettiği destinasyonlar belirlendi. En popüler seyahat sitelerinden Tutu.ru'nun verilerine göre, önümüzdeki yeni yıl tatili için Rusya vatandaşlarının Avrupa ülkelerine uçak biletlerine olan talebi geçen yıla göre yüzde 20 azaldı. Listenin başlarında Türkiye de görünmedi.

Business Fm'in haberine göre, yılbaşında Paris, Budapeşte, Londra, Frankfurt, Münih gibi Avrupa kentlerinde tatil yapmayı planlayan Rusya vatandaşlarının sayısında hissedilir derecede azalma oldu.

En yoğun ilgi Özbekistan'a

Turkrus'un haberine göre, yılbaşı dönemi için Rusya'da en fazla Özbekistan uçak seferleri için (tüm biletlerin yüzde 9,5'i) erken rezervasyon yapıldı. Bu ülkeyi Almanya (yüzde 9), Çek Cumhuriyeti (yüzde 8), Ermenistan ve Tayland takip ediyor.

Veriler, 15 Aralık-15 Ocak dönemi için Tutu.ru'dan yapılan uçak bileti rezervasyonlarını kapsıyor. Aviasales sitesinin verilerine göre, Rusya vatandaşları arasında geçen yılbaşı tatili için en popüler yurt dışı destinasyonları ise Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Tayland, Vietnam, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya ve İsrail idi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.