Rus turiste Türkiye'ye girişte 'Mavi mühürlü' PCR şartı

Rusya'dan Türkiye'ye gidecek turistler için yeni bir zorunluluk getirildi: Rus turizm medyasının duyurduğuna göre artık Türkiye'ye seyahat etmek için orijinal, 'mavi mühürlü' PCR test sertifikasına ihtiyaç var.

10/04/2021 09:23
Rus turiste Türkiye'ye girişte 'Mavi mühürlü' PCR şartı

Tourdom'un haberine göre, Türkiye Kovid-19 test sonuçları konusunda kontrolleri sıkılaştırdı. Rusya'daki tur operatörleri, 9 Nisan'da turistlerin ülkeye girerken sunduğu PCR testleri konusunda Türkiye'nin yeni şartlarının turizm acentelerine bildirdi.

Buna göre artık sertifikalar yalnızca İngilizce olarak kabul edilecek ve orijinal nühürlü (mavi damgalı) olarak sunulacak. Yani kopya kabul edilmeyecek

Sektör temsilcileri, son taleplerin yolcular için ek sorunlara neden olabileceğini düşünüyor. Şu anda çoğu kişinin PCR testi sonucunu e-mail olarak aldığı, şimdi test sonucu için şahsen giderek orijinalini edinmek gerekeceği vurgulanıyor.

Ayrıca PCR testinin Türkiye'ye girmeden 72 saat önce yapılması gerekiyor.

Sektöre temsilcilerine göre, Türkiye'nin PCR testi sertifikaları için şartları  sıkılaştırması, ülkede salgının yayılmasından kaynaklanıyor. (Kaynak: Turkrus.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.