Rus turistler Türkiye tatillerini ileri tarihlere erteliyor

Rusya’nın Türkiye’ye 1 Haziran’a kadar uygulayacağı uçuş kısıtlaması bugün başladı. 1,5 ay süreyle Türkiye’ye charter uçuşlarının durdurulmasının ardından, bu dönemde Türkiye’ye gitmek için tur satın alan Rusya vatandaşlarının çoğu, “mecburen” seyahatlerini ileri tarihlere ertelemeye başladı.

15/04/2021 12:05
Rus turistler Türkiye tatillerini ileri tarihlere erteliyor

Rus basınına yansıyan haberlere göre, ertelemeye razı olanların oranı yüzde 60-65’i buluyor.

Pravda gazetesi, “Bu tercih, hem turistler hem de operatörler için en karlı çözüm oldu. Öbür türlü turistlerin paralarını geri almaları için mahkemeye başvurmaları gerekecek” yorumunu yaptı.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği'nin (PCT) hukuk komisyonu başkanı Georgi Mohov'a göre, uçuşlar resmen “iptal edilmediği”, sadece "askıya alındığı” için tur satın alanların birkaç seçeneği var. Rus uzman, geziyi erteleme kararını en iyi seçenek olarak görüyor. Bir turist ödenen paranın iadesini talep ederse, o zaman yasalara göre, bu sadece bir mahkeme kararıyla mümkün. Fiili durumda tur operatörleri otellere  ve havayollarına parayı ödedikleri için, iade edecek kaynakları bulunmuyor. Ayrıca açılacak davaların en az bir yıl süreceği tahmin ediliyor.

Diğer bir seçenek ise turu bir başka destinasyon ile değiştirmektir. Şu aşamada Türkiye’ye gidemeyenlere BAE, Yunanistan, Güney Kıbrıs gibi seçenekler sunuluyor ama bunlar Türkiye’den daha pahalı olduğu için aradaki farkı ödemek gerekiyor. Pek çok turist bu yükü göze alamıyor.

Georgi Mohov, “İflas etmemek ve turların da yanmaması için tur operatörleri müşterilere mümkün olan tek seçeneği sunuyor: Türkiye seyahatini ileri bir tarihe ertelemek. Fiyat farkının sorun yaratmaması için en iyi tercih sonbahar. Turistlerin çoğu bunu kabul ediyor” dedi.

Rusya’nın 1,5 aylık sınırlama kararının, Türkiye turu satın alan en az 533 bin turisti etkileyeceği açıklanmıştı.(Kaynak:Turkrus.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.