Rus turist yerleşmeye geliyor

2020 yılında 7 binden fazla Rusya vatandaşı Türkiye'de konut aldı. Bu yılın ilk çeyreğindeyse, rakamın 938'i bulduğu açıklandı.

06/05/2021 09:59
Rus turist yerleşmeye geliyor

"Ruslar Türkiye kıyılarına demirledi, Antalya ve Bodrum'da konut almaya başladılar." Rusya'nın önde gelen günlük gazetelerinden Kommersant, bu manşetle yayınladığı haberinde, başta Soçi olmak üzere, Rusya'nın Karadeniz sahillerinde epidemi ile birlikte konut fiyatlarında yaşanan hızlı artış nedeniyle, buraların "yarı fiyatına" pek çok Rus vatandaşının Türkiye'de ev almayı tercih ettiği belirtildi.

Haberde geçen yıl 7 binden fazla Rusya vatandaşının Türkiye'de konut aldığı, bu yılın ilk çeyreğinde rakamın 938'i bulduğu bildirildi. Uzmanlar Türkiye'de gayrımenkul satın almanın Rusya sahillerine göre çok daha karlı olduğunu vurguladı.

Ruslar, 2021'in ilk çeyreğinde Türkiye'de 938 konut satın aldı 

Resmi verilerine göre Ruslar, 2021'in ilk çeyreğinde başta İstanbul, İzmir, Antalya ve Bodrum olmak üzere Türkiye'de 938 konut satın aldı. Turk.Estate'in aktardığı bilgilere göre, en aktif alım, 419 daire ile martta oldu.

Analistleri, pandeminin üçüncü dalgasının başlaması nedeniyle Rusya'nın Türkiye ile sınırlarını kapatacağına yönelik korkular nedeniyle martta yoğun satış olduğu görüşünde.

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre, Ruslar Türkiye'de  İranlılar ve Iraklılardan sonra üçüncü büyük alıcı konumunda. Türkrus'ta yer alan habere göre gazete, Türkiye'deki daireyi kiraya vererek elde edilen kazancın, Rus bankalarındaki yıllık yüzde 6 mevduatın üstünde olduğunu yazıyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.