Rus turist 'Kadife sezon'da en çok Türkiye'de harcadı

Rus VTB bankası, Türkiye'nin bu yılki 'kadife sezonunda' Ruslara açık tüm tatil yerleri arasında VTB müşterilerinin en fazla harcama yaptığı ülke olduğunu duyurdu.

17/10/2020 21:46
Rus turist 'Kadife sezon'da en çok Türkiye'de harcadı

Rus VTB bankası basın servisinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, eylül ve ekim ayının ilk haftasında bu sezon Ruslara açık tüm tatil yerleri arasında VTB müşterilerinin harcamalarında lider ülke oldu.

Açıklamada, "Türkiye, Eylül ayı ve Ekim ayının ilk haftasında bu sezon Ruslara sunulan tüm tatil yerleri arasında VTB müşterilerinin harcamalarında lider ülke oldu. Harcama hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre 113 Milyon Ruble artarak 1.15 Milyar Ruble'ye ulaştı" denildi.

Rus turistlerin harcamalarındaki artışın nedeni

VTB'nin ‘Banka Kartları ve Hesaplar’ Departmanı Başkanı Kseniya Andreyeva, Türkiye'deki Rus turistlerin harcamalarındaki artışın, daha pahalı olanlar da dahil olmak üzere, diğer popüler tatil destinasyonlarının çoğuna erişilememesinin yanı sıra, Ağustos ortasına kadar Rusların daha fazla bir bütçe biriktirmesine olanak tanıyan seyahat yasağıyla bağlantılı olduğunu kaydetti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Ruslara açık yabancı ülkelerde, VTB müşterilerinin şu anki ‘kadife sezonunda’ yaptığı toplam harcama 2 Milyar Ruble olarak gerçekleşti, bu rakam pandemi nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 azaldı.

Mısır'da 11 Milyon Ruble harcadılar

Mısır'da, VTB müşterileri ‘kadife sezonu’ sırasında geçen yılın sonuçlarına yakın olan yaklaşık 11 Milyon Ruble harcadı. Rusların seyahat ettiği ülkelerin geri kalanı harcamalarda önemli bir düşüş yaşadı. BAE'de turist harcamaları yüzde 54, İngiltere'de yüzde 48, Belarus'ta yüzde 40, Maldivler'de yüzde 36, İsviçre'de yüzde 30 oranında azaldı.

Rusya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 27 Mart’tan itibaren diğer ülkelerle düzenli uçuşlar ve charter seferlerini durdurmuştu. Tahliye amaçlı seferler, kargo, posta, tıbbi ve insani uçuşlar ile servis amacıyla yapılan boş uçak nakli, yakıt ikmali amacıyla Rusya’ya iniş yapan transit seferler ve hükümetin kararıyla düzenlenen bazı uçuşlar istisna tutulmuştu.

Rusya'nın bu yıl direkt uçuş izni verdiği ülkeler 

Rusya, ağustos ayından itibaren Türkiye, İngiltere, Tanzanya, İsviçre, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus, Kırgızistan, Kazakistan ve Güney Kore ile Maldivlere direkt uçuşları başlatmıştı.

Ekim ayı ortasında hükümet, karşılıklı olarak Sırbistan, Küba ve Japonya ile uçuşların yeniden başlatılmasına ilişkin kararı onaylamıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.