Rus tur operatörlerine yeni destek

Türkiye ve Tanzanya’ya yapılan uçuşların yasaklanmasından dolayı büyük zarara uğrayan Rusya‘daki tur operatörleri için hazırlanan yeni destek tedbirlerini Rusya Başbakanı Mihail Mishustin Bakanlar Kurulu toplantısında onayladı.

16/04/2021 10:56
Rus tur operatörlerine yeni destek

Rusya Hükümet tarafından onaylanan yeni tedbirler sayesinde tur operatörleri, Turistik Yardım Fonu’na yapılan katkı payı ödemelerinden bir yıl boyunca muaf tutulacak. Aynı zamanda tur firmaları, müşterilerine yapması gereken bilet ücreti iadelerini bu fonu kullanarak gerçekleştirebilecek.

Turistik Yardım Fonu’nun özellikle Türkiye uçuşlarının kapanmasıyla zor durumda kalan tur operatörleri için can simidi olabileceğini belirten turizm sektörü temsilcileri, hükümetin bu kararnameyle tur operatörlerini az da olsa rahatlattığı görüşünde.

Bununla birlikte Rusya’daki tur operatörleri, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Turistik Yardım Fonu’na herhangi bir ödeme yapmayacak.

Rusya’daki tur operatörlerinin her tur paketi satışlarından alınan Turistik Yardım Fonu katkı payı ücretleri, geçtiğimiz yıl hükümetin pandemi ile mücadele tedbirleri bağlamında ertelenmişti. (Gazetem.ru)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.