Runtalya, 6 Mart'ta koşulacak...

Öger Tur tarafından başlatılan ve Kentteki turizm aktörlerinin destekleri ile artık gelenekselleşen Runtalya Maratonu 6 Mart’ta yapılıyor. Runtalya Maratonu'na Türkiye'den 32 ilden 2 bin 256, 40 ülkeden 853 sporcu olmak üzere toplam 3 bin 109 sporcu katılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Runtalya, 6 Mart'ta koşulacak...

Sporcular, 42 kilometre maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik halk koşusu, minik adımlar ve engelli maratonunda yarışacaklar. Ayrıca Migros AVM Halk Koşusu için şu ana kadar 2 bin 860 kişinin kayıt yaptırdığı belirtildi.

 

Runtalya Maratonu Yarış Direktörü Nergiz Gürler, Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde düzenlendiği basın toplantısında, Runtalya Maratonu'nu altıncı kez düzenledikleri için mutlu olduklarını söyledi.

 

Kundu sahil bandının, spor otoritelerince dünyanın en güzel koşu parkurlarından biri olarak kabul edildiğini belirten Gürler, şunları söyledi:  

 

''Organizasyon ekibi parkur boyunca sporcuların sorun yaşamaması için gerekli tedbirleri alacak. Sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak için 42 kilometrelik parkur üzerinde kurulan 33 istasyondan 36 bin şişe su, 6 bin şişe sporcu içeceği, 3 ton elma, muz ve portakal dağıtılacak. Ayrıca maratonda, 10 ambulans, 20 doktor, 200 kişiden oluşan polis ve jandarma ekibi görev yapacak.''

 

Runtalya Maratonu'nda dereceye giren sporcuların, özel olarak tasarlanan kupaların yanısıra bölgenin seçkin otellerinde tatil kazanacağını dile getiren Gürler, yarışın Atatürk Stadı'nda sona ereceğini kaydetti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.