RST açıkladı... Rusya’da önümüzdeki yıl tatil maliyeti ne kadar artacak?

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Aleksandr Osaulenko, 2023 yılında Rusya’daki tatil maliyetinin bu yıla kıyasla yüzde 5 ila 10 oranlarında artacağını söyledi.

03/12/2022 12:49
RST açıkladı... Rusya’da önümüzdeki yıl tatil maliyeti ne kadar artacak?

İç turizmde her yıl yaşanan fiyat artışının geleneksel olduğunu hatırlatan Osaulenko, ancak konaklama ve tur fiyatlarının ciddi bir şekilde artacağını düşünmediklerini vurgularken, “Her yıl farklı koşullar nedeniyle geleneksel olarak artan tatil maliyetlerinin önümüzdeki yıl yüzde 5 ila yüzde 10 aralığında olacağın düşünüyoruz” diye konuştu.

Rusya’da turistlere yardım amacıyla kurulan ve birçok tur operatörünü bünyesinde barındıran Turpomoshch Birliği’nde düzenlenen toplantıda söz alan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Sergey Romashkin, 2022’de ülkedeki tatil maliyetinin bir önceki yıla göre yüzde 12-14 arttığını dile getirirken, fiyatların Anapa’da yüzde 5 ve Soçi’de yüzde 14 arttığını ifade etti.

Öte yandan bu yıl Kırım’da tatil fiyatlarının yüzde 7-20 nandında düştüğüne dikkat çeken Romashkin, Gazetem.ru'da yer alan haberde, bununla birlikte başkent Moskova ve St. Petersburg turlarının maliyetindeki yüzde 30’a varan artışı son iki yılda bu şehirlerdeki otellerin olumsuz doluluk oranları nedeniyle fiyat artışına gitmemesine bağlarken, ancak bu yıl tüm otellerin konaklama fiyatlarında zam yaptığını bildirdi.

Rusya’da yalnızca iç turizmin canlanmasıyla sektörün toparlanabildiğini kaydeden Romashkin, 2022’de Rusya’daki turist akışının 2019’dakinden daha düşük olacağını tahmin ederken, son verilere göre seyahat sayısının 59 milyona ulaştığını söyledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.