Rose Hotels, Turizmin 100 Devi arasında...

Para dergisinde yer alan kapak haberinde “Son 10 yılda en çok hızlı büyüyen yerli otel zincirlerinin performansı parmak ısırtıyor” manşeti yer alırken, Rose Hotels de yatak kapasitesi bakımından Türkiye’nin 100 oteli arasında yer aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
 Rose Hotels, Turizmin 100 Devi arasında...
Halil ÖNCÜ-KEMER

TUYED ( Turizm Yazarları Derneği ) Başkanı Kerem Köfteoğlu'nun yatak kapasitesi bakımından Türkiye’nin 100 oteline ilişkin ayrıntılı olarak yaptığı araştırma haberde Kemer'de bulunan Rose Hotels'de yer aldı. Haftalık olarak yayınlanan Para dergisinde, yatak kapasitesi bakımından Türkiye’nin 100 oteline ilişkin ayrıntılı araştırma yayınlanırken, Rose Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege'nin de görüşlerine yer verildi. TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu’nun Para dergisinde yer alan haberinde aralarında Anemon Hotels, Crystal Hotels, Noa Hotels, Delphin Hotels, Aska Hotels, Dinler Hotels, Alba Hotels, Akka Hotels, Cornelia Hotels, Otium Hotels, NG Hotels, Rose Hotels ve Eresin Otelleri’nin sahiplerinin öykü ve yeni ataklarına yer verildi.

Dergide Rose Hotels’e de geniş yer verildi.
Türkiye’nin önde gelen otel grubu yetkililerinin görüşlerine yer verildiği araştırma haberde Rose Hotels’in dünden bugüne olan gelişimi ve gelecek ile ilgili düşünceleri Rose Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege'nin görüşleri ile verildi. İşte haberde Rose Hotels şöyle anlatıldı:
Kazım Gül, 1982 yılında şimdi üzerinde 5 yıldızlı Rose Residence Beach'in bulunduğu arazide çadır ve kamping işleterek turizme girmişti. Gül Kamping'de ailecek Alman ve İskandinav ülkelerinden gelen karavan turistlerine hizmet verdiler. Ardından burayı önce bungalov, sonra da Rose Pansiyon'a çevirerek işletmecilikte çıtayı yükselttiler. Yıllar içinde pansiyona yeni oteller eklendi. Şimdi dümene Kazım Gül'ün kızı Yeliz Gül Ege geçti. Rose Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege, 2003'de Gül turizmde yeniden yapılanmaya gittiklerini hatırlatarak gelişme sürecini şöyle anlatıyor: " O yıl 4 yıldızlı Rose Resort'u açmıştık. Bunu biraz özsermaye biraz da kredi alarak gerçekleştirdik.  2006 yılına geldiğimizde babam, yanımızdaki oteli kiralayarak yatak kapasitemizi arttırdı. İki tesis yan yana olduğundan aynı isimle pazarlamaya başladık. 2007'de burayı satın aldık. Bir yıl sonra da iki tesisin yenilenme inşaatını tamamlayıp 5 yıldızlı Rose Residence Beach'i hizmete açtık. Böylece üç tesiste toplam bin 500 yatağa ulaştık"

Kemer Bölgesinde üç oteli PGS Hotels markası altında hizmet veriyor. Tesislerde geçen yıl 200 bin geceleme yapılmış. Henüz somutlaşmış yeni bir otel projelerinin olmadığını söyleyen Yeliz Gül Ege, gelecek planları ile ilgili şu ipuçlarını veriyor: " Ben ve kardeşim turizm işletmeciliği konusunda lisans yaptık. Çocukluğumuz turistlere hizmet etmekle geçti. Turizm kıpır kıpır, çok dinamik bir sektör. Bu alanda büyümek istiyoruz. Çevremizdeki değerli arazilerle ilgileniyoruz. Uygun arazi ve finansman bulmamız halinde yeni tesisler açabiliriz. Uygun şatlar oluşması halinde yurtdışında da otel açabiliriz"


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.