Rixos, Tunus’un en büyük otelini yapacak...

Bakan Çağlayan’ın Tunus ziyareti turizm alanında yeni işbirliklerine sahne oldu. Çağlayan Tunus’un en büyük otelini Rixos’un yapacağını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rixos, Tunus’un en büyük otelini yapacak...

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın 4 günlük Fas ve Tunus ziyareti yeni işbirlikleri doğurdu. Ziyaretin sonuçlarını değerlendiren Bakan Çağlayan enerji ve turizm alanında ortaklaşa çalışmalar yapacaklarını anlattı.

 

Bakan, “Turizm alanında da Tunus’un en büyük otelini Rixos yapacak. Tabii diğer turizmcilerimize de açık olsun, diğer yatırımcılara duyurusunu yapacağız, bu konuda müthiş bir eksiklik var” dedi. Tunus’un turizm konusunda çok ciddi bir master plan yaptığını belirten Çağlayan, önümüzdeki 3-5 yılda turist sayısını 10 milyona çıkarmaya çalıştıklarını, şu anda Tunus’a gelen turist sayısının 7 milyon olduğunu belirtti.

 

Tunuslular'ın deniz taşımacılığı, gemi inşası ve bu alanlarda eğitim konusunda da ortaklık düşüncesi içinde olduklarını bildiren Çağlayan “Akdeniz’de de beraber çalışalım diyorlar” dedi. Çağlayan, Tunus’taki temasları sırasında Ortaklık Mutabakat Zaptı, Gümrük İşbirliği Anlaşması, standardizasyon ve meteoroloji alanlarında da anlaşma imzaladıklarını hatırlatarak, Türk-Tunus Ticaret Odası kurulması için de çalışmaların başlayacağını kaydetti.

 

Ulaştırma Bakanı ile de uzun bir görüşme yaptıklarını dile getiren Çağlayan, ülkede kara ve demiryolu konusunda ciddi yatırımların başladığını, Türk müteahhitlerinin bu yatırımlarda yer almalarını istediklerini anlattı.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.