Rixos Hotel Premium satılıyor mu?
Yıldız Holding Grubu'na ait olan Fon Sınai Yatırımlar A.Ş. ( FONSY ) tarafından KAP’a gönderilen açıklamada; Şirketin yeni yatırım kararına ilişkin olarak Fethiye/Göcek’te bulunan Rixos Hotel Premium’un 88 milyon TL + KDV bedelle tüm haklarının devralınmasına karar verilmiş.

İşlemler gizlilik içinde yürütüldü
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na dün akşam yaptığı açıklamada; sözkonusu yeni yatırım kararına ilişkin olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı izni alınmasının beklendiği dönemde; içsel bilgi niteliği taşıyabilecek özel durum açıklamalarının ancak işlemlerin tamamlanması aşamasına gelmesi nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu’nun ( SPK ) II-15.1 Sayılı Özel Durumlar Tebliği’nce duyurulması kararlaştırılmış. Haberra'da yer alan habere göre, işlemler tamamlanma aşamasına geldiğinden; gizlilik ihtiyacı da ortadan kalkmış ve proje kapsamında gerçekleştirilen işlemlerin derhal kamuya açıklanması ihtiyacı doğmuş.
Rixos ‘u Fine Otel Turizm İşletmecilik A.Ş. işletiyordu
Fon Sınai Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu 30 Eylül 2015 ‘te; FİNE MTR Adi Ortaklığına ait olan ve FİNE Otel Turizm İşletmecilik A.Ş. ‘ne kiralanmış “RİXOS HOTEL PREMİUM” unvanlı otel ve otelin inşa edildiği arazilerin; Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan izin alınarak alt kiralama yoluyla kiralanması, devralınması, işletilmesi ve otelin kiraya verilmesi için düzenlenmiş sözleşmeler ve eklerinden doğan bütün haklarının 88.000.000 TL + KDV ödeyerek devralınmasına karar vermiş . Şirket bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığının izni alınıncaya kadar kamuya duyurulmamasına da ayrıca karar vermiş.
Finansal kiralamadan yatırım şirketine
Şirketin ana hissedarı %93,03’lük payıyla Yıldız Holding olup; 1995 yılında kurulan şirket Site Finansal Kiralama A.Ş. adını taşımaktaydı. 16 Temmuz 2002 ‘de Şirket’ in unvanı FFK Fon Finansal Kiralama A.Ş. olarak değişmiş olup; 2005 yılı 14 Temmuz’unda TMSF’nin elinde olan Toprak Finansal Kiralama A.Ş.’nin %83,8 oranındaki hissesini almış ve daha sonra da küçük ortakların elindeki %1,2 oranındaki hisseyi de alarak Toprak Finansal Kiralama A.Ş.’de %85 ‘lik paya sahip olmuş. 29 Eylül 2006’da da iki şirket birleştirilmiş.
Sözkonusu birleşme sonrasında şirket 2006 yılında halka açılarak %6,97’si Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamış. FFK Fon Finansal Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu, 17 Mart 2015 tarihinde ana faaliyet konusu olan finansal kiralamaya ait faaliyet iznini iptal ettirmek üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvurmuş ve sözkonusu başvuru 25 Haziran’da onaylanmış.
Olağanüstü Genel Kurul’a giden Şirket’in tadilattan sonra unvanı Fon Sınai Yatırımlar A.Ş. olmuş ve yatırım şirketi niteliğini kazanmış. Esas sözleşmesine göre kuruluş amacı ve konusu, tüm sektörlerde yatırım, danışmanlık, alım-satım ticareti, ithalat ve ihracat yapmak olan Fon Sınai Yatırımlar A.Ş. ; Kerevitaş Gıda San.ve Tic. A.Ş.’nin ( KERVT ) 2,5 milyon TL nominal değerli hisselerini, piyasa fiyatı üzerinden 102.400.000-TL’ye satın alarak ortak olmuş.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: