Ritz Carlton İstanbul'a En İyi İşveren Ödülü

En iyi işyerlerinin belirlendiği Best Employers 2013 araştırmasında birinciliği The Ritz-Carlton Istanbul aldı. Lilly İlaç ikinci, Novartis üçüncü, Finansinvest dördüncü ve Nike Türkiye beşinci oldu.

31/12/2019 23:40
Ritz Carlton İstanbul'a En İyi İşveren Ödülü

AON Hewitt tarafından altıncı kez düzenlenen en iyi işyerleri araştırması Best Employers (En İyi İşyerleri), çalışan bağlılığı ve memnuniyetine bakılarak yapılıyor. Katılımcı şirketlerin üst yönetimine, çalışanlara ve inan kaynaklarına ayrı ayrı yapılan anketlerde hem bağlılık ölçülüyor hem de çıkan sonuçlar arasındaki uyuma bakılıyor.

Bu yıl yapılan araştırmaya 50’nin üzerinde çalışanı olan 48 şirketten toplam 50 bine yakın çalışan katıldı. Birinciliği, The Ritz-Carlton Istanbul alırken, ikinciği Lilly İlaç Ticaret Ltd. Şti, üçüncülüğü Novartis, dördüncülüğü Finansinvest, beşinciliği Nike Türkiye aldı.

Bu senenin Türkiye birincisi olan The Ritz-Carlton Istanbul, Merkez ve Doğu Avrupa Bölgesi’nde de dereceye girdi.

İlk 5’te yer alan En İyi İşyerleri ile diğer şirketler arasındaki farklara bakıldığında;

* En İyi İşyerleri’nde üst yönetimde çalışan bağlılığı yüzde 98, diğer çalışanlarda yüzde 82

* Araştırmaya katılan diğer şirketlerde çalışan bağlılığı üst yönetimde yüzde 81, diğer çalışanlarda yüzde 51.

* En İyi İşyerleri’nin bağlılığı diğerlerinin çok üzerinde. Ayrıca üst yönetim ile diğer çalışanlar arasındaki fark çok daha az. Çalışanların bağlılığına pozitif etki potansiyeli yüksek alanlar değerlendirildiğinde, diğer şirketlerde ilk 3 alanın sırasıyla; kariyer olanakları, insan odağı ve ücret olduğu ortaya çıkıyor. Bu alanların En İyi İş Yerleri’nde ise sırasıyla ücret, kariyer olanakları ve süreçler olduğu görülüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.