Rehber kartlarındaki "TC" geri geldi...

Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB) rehberlere dağıttığı çalışma kartının sağ alt köşesinde ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı' yazısı önündeki ‘T.C.' ibaresinin kaldırılması büyük tepki gördü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rehber kartlarındaki "TC" geri geldi...

Olayı fark eden Kültür ve Turizm Bakanlığı TUREB'e bir yazı göndererek "TC" ibaresinin konulmasını istedi. Eski kartlar iptal edilerek TC ibareli yeni kartlar basıldı. Bu yıl 23 Ağustos'tan itibaren kullanılması öngörülen, TUREB'in rehberlere dağıttığı çalışma kartları tartışma yarattı. Basılan kartların sağ alt köşesinde ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı' yazısı önündeki ‘T.C.' ibaresinin kaldırılmış olması, başta rehberler olmak üzere görenler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Kartları basan TUREB'e tepkiler sürerken olay Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da fark edildi.

BAKANLIK "DİKKAT" DEDİ

Basılan 4 bini aşkın kartta T.C. İbaresinin bulunmadığını gören Bakanlık, TUREB'e bir yazı göndererek "TC" ibaresinin yazılmasını istedi. Bunun üzerine TUREB yönetimi de kartlardaki durumu fark edip bir açıklama yaptı.

"ÖZÜR DİLERİZ"

TUREB, İstanbul Rehberler Odası'nın (İRO) basmış olduğu kartlarda böyle bir sorunun yaşandığını belirterek, "T.C. ibaresi olmaması konusu gözümüzden kaçmış. Tepkiler haklı ancak art niyetimiz yok. Bu büyük hatanın sorumluları olarak sizlerden özür diliyoruz" ifadesini kullandı.

YENİLER BASILIYOR

Hatanın fark edildiği anda basımın durdurulduğunu kaydeden TUREB, basım işlemini üstlendiğini bildirdi. Bunun üzerine eski kartlar iptal edilerek yeni kartlar üzerinde T.C. ibareleri ile basılmaya başladı. TUREB yetkilileri, "İlk baskıda yanlış basılıp dağıtılmış olanları da ay sonuna dek doğrusunu basarak değiştireceğiz. Bunlar için herhangi bir bedel talep etmeyeceğiz" dedi.

ZORUNLULUK YOKTU

Öte yandan TUREB, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kartlarda, özellikle Bakanlık adı ve logosu kullanılmasına ve bu konuda Bakanlıktan izin alınmasına, kartların hazırlık sürecinde Bakanlığın da kontrolünün bulunmasına azami özen gösterdik. Aslında Bakanlığın logosunu koyma zorunluluğumuz bile yoktu. Bu kartlar müzekartlar gibi, TUREB hologramlı ve çipli, turnikelerden çok giriş yapabilecek şekilde hazırlandı. Tasarımı konusunda profesyonel yardım alındı." (Aykan ÇUFAOĞLU)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.