Ramazanda yerliye tatil, yüzde 30 daha ucuz...

Geçen yıl ramazan ayında yerli turist kapasitelerinin önemli bölümünü boş geçiren turizm tesisleri, sezonun en pahalı ayı olan ağustos için harekete geçti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ramazanda yerliye tatil, yüzde 30 daha ucuz...

Ege ve Akdeniz’deki oteller ağustostaki konaklamalarda yerli tatilciyi cezbetmek için yüzde 30’a varan fiyat indirimleri yaptı 2010'da ilk defa tatil sezonuna denk gelen ramazanda yerli turist kapasiteleri önemli ölçüde boş kalan Türkiye'nin kıyı kesimlerindeki oteller bu yıl 1 Ağustos'ta başlayacak “kutsal ay” için tatilcileri cezbetmek adına oda fiyatlarını yüzde 30’a varan oranlarda indirdi.

Buna göre fiyat bakımından yılın en yüksek ayı olarak bilinen ağustosta haziran tarifesi uygulanacak. Temmuz ile Ramazan Bayramı'nın kutlanacağı eylülün ilk haftası da tatilde en pahalı aylar olacak. Ramazan ayıyla ilgili olarak tatil bölgelerindeki otellerin önemli ölçüde indirimleri olduğunu belirten Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, “Biz de erken rezervasyon olarak bu indirimleri tur fiyatlarımıza yansıttık. Ramazan ayında yapılacak tatiller için fiyatlarda yüzde 20 ile 30 arasında indirim sağlıyoruz” dedi.
 
HAZİRAN FİYATINA AĞUSTOS...
 
Ortaya çıkan fiyatların turizmin en yüksek sezonu olarak bilinen ağustos ayını, haziran ayı fiyatlarına indirdiğine dikkat çeken Erkan, “Erken rezervasyon kampanyalarının sona ermesiyle otellerin ramazan ayı indirimleri ortaya çıktı. Tatil fiyatlarının her yıl tavan yaptığı ağustos ayındaki fiyatlar şimdi haziran ayı fiyatlarına indi” dedi. Ramazan ayının ilk kez tatil dönemine denk geldiği geçen yıl otellerin doluluk oranlarının fazla artmadığını gözlemlediklerini belirten Figen Erkan, sözlerine şöyle devam etti: “Dolayısıyla geçen yıl rezervasyonlar son dakikaya kaldı. Bu yıl ise erken davranarak indirim oranıyla tatilcileri etkilemeyi hedefliyoruz. Geçen yıla göre bu yılın ramazan ayında daha fazla rezervasyon bulunuyordu. Buna rağmen indirim oranıyla önemli ölçüde rezervasyon alacağımızı öngörüyoruz.”

 

İndirim yüzde 25'e varıyor... 

Etstur Yurt İçi Turlar Müdürü Suat Özbek ise ağustosun ramazana denk gelmesi nedeniyle bu sene yüksek sezonun temmuz ayı olduğunu ifade ederek, “Genel seçimlerin sona ermesi, okulların tatile girmesi ve üniversite sınavlarının bitecek olması nedeniyle haziran sonundan itibaren tatil yörelerinde hareketlilik artacak. 30 Temmuz’a kadar fiyatlarda yüzde 10-15 artış olduğunu görüyoruz” dedi. Özbek, ağustosla birlikte çok avantajlı bir dönemin başlayacağını belirterek, haziran ayı sonuna kadar bu dönem için yüzde 25’e varan indirim kampanyaları düzenlediklerini söyledi.

2013 yılına kadar Ramazan ayında tatil indirimli olacak...

AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır ise ramazanın ağustos ayına gelmesiyle yerli turiste cazibe yaratmak adına seyahat acenteleriyle yaptıkları kontratlarda önemli ölçüde indirime gittiklerini söyledi. İndirimlerin temmuz ayına denk gelecek 2012 yılı ve haziranı kapsayacak 2013 yıllarında da aynen devam edeceğini belirten Çorabatır, “Yerli turistin rezervasyon tercihlerini yukarıda tutmak anlamında satış planlamalarımızda bunu göz önünde bulunduruyoruz. Ortaya çıkan fiyatlara bakınca talebin geçen yıldan daha çok artacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Sururi Çorabatır, yaza denk gelmesine rağmen ramazan ayında otellerde iftar ve sahur gibi hizmetlerinin de olacağını ifade etti.

Ağustos ayında indirime gidiyoruz...

ODEON Tours İç Turizm Müdürü Akın Aksu da ramazanda yüzde 25'lik fiyat indirimine gideceklerini belirterek, “2 Ocak'ta başlayan erken rezervasyonda ilk indirimler yüzde 40 ile 45 arasında değişiyordu. Şimdi geldiğimiz noktada önemli bir indirim kalmadı. Ancak ağustosta yüzde 25'lere varan fiyat indirimleri sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu. (Ünsal Ereke-HT)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.