Raffles İstanbul ‘a yeni Executive Chef
Raffles İstanbul Zorlu Center’ın içinde yer alan Arola Restaurant’ın Katalan şefi Omar Mosquera Mallen, otelin tüm yeme-içme organizasyonundan sorumlu Executive Chef olarak atandı.

Raffles İstanbul Zorlu Center bünyesinde yer alan ve iki Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola’nın felsefesini yansıtan Arola Restaurant’ın başarılı şefi Omar Mosquera Mallen, Arola’daki başarısını bir adım öteye taşıyarak, Raffles İstanbul’un tüm restoran, bar ve lounge’ları, pastanesi ve banket operasyonundan sorumlu, Executive Şefi olarak yeni görevine başladı.
Barselona’daki The Hofmann School yemek okulunda öğrenim gören Omar Mosquera Mallen, kariyerine yine Barselona’da bulunan Restaurant Gaig’de başladı. Ardından o dönemin tek Michelin yıldızlı restoranı El Racò D'en Freixa’ya geçen Mallen; yolculuğuna 2004 yılında, gastronominin kalbi Paris’te devam etmeye karar verdi. Üç Michelin yıldızlı Plaza Athenee’de dünyaca ünlü Fransız şef Alain Ducasse ile çalışma imkanı bulan Mosquera, daha sonra her ikisi de 3 Michelin yıldızına sahip olan Paris’teki Balzac Restaurant’ta ve Londra’daki Sketch’te bir başka efsane isim Pierre Gagnaire’in mutfağında görev aldı.
Şef, 2005 yılında Barselona’ya döndü ve kendi restoranı Osmosis’i açarak üç yıl işletti O dönemde tanıştığı Sergi Arola’nın birlikte çalışma tekflini kabul eden Mallen, 2011’den itibaren İspanyol mutfağının en güzel örneklerini sunan Arola Restaurant’ın dünyadaki pek çok restoranında başarıyla rol aldı.
Kendisini yaratıcı ve hevesli bir aşçı olarak tanımlayan; özellikle Fransız, İtalyan ve İspanyol mutfakları hakkında derin bilgi ve deneyime sahip olan Omar Mosquera Mallen, bundan böyle yoluna Raffles İstanbul Zorlu Center’ın Executive Şefi olarak devam edecek.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: