Puket'te selfie çekene ölüm cezası

Puket Adası’nda uçakların iniş rotasının yanındaki plajda selfie yasaklandı. Pilotların dikkatini dağıtarak inişi tehlikeye atan kişilere “ölüm cezası” verilebileceği açıklandı.

23/04/2019 08:24
Puket'te selfie çekene ölüm cezası

Tayland'ın dünyaca ünlü Puket Adası'nda havalimanına yakın sahilde selfie çekmek yasaklandı. Her yıl yüzlerce turistin ziyaret ettiği Mai Khao sahili, bölgenin havaalanına ev sahipliği yapıyor. İniş rotasının yanında bulunan plajda, turistler uçaklarla selfie çektirmek için birbirleriyle yarışıyor.

İNİŞİ TEHLİKEYE ATIYORLAR

Her geçen gün fotoğraf çektirmek isteyenlerin sayısının artması yetkilileri de harekete geçirdi. Sabah'ta yer alan habere göre, bu durumun pilotların dikkatini dağıtarak uçakların ve yolcuların güvenli bir şekilde inişini tehlikeye soktuğunu vurgulayan yetkililer, çareyi sahilde fotoğraf çektirmeyi yasaklamakta buldu.

Yasağı delip fotoğraf çektirmek isteyenleri ise ciddi cezalar bekliyor. Para cezası ve 20 yıla kadar hapis cezasının yanı sıra uçağı ve yolcuları tehlikeye atarak yasağı çiğneyenlere "ölüm cezası" verilebileceği de belirtildi. Öte yandan sahilin kapatılmasının bölgeyi ziyaret eden turist sayısını azaltabileceğinden endişe ediliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.