Prof. Dr. Haluk Dursun son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun için Galatasaray Lisesinde ve Marmara Üniversitesinde anma törenleri düzenlendi.

20/08/2019 19:37
Prof. Dr. Haluk Dursun son yolculuğuna uğurlandı

Törenlerin ardından cenaze, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sultanahmet Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, Hereke'de defnedildi. Cenaze namazına TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya, Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu,

AK Parti Milletvekilleri Fikri Işık, Mustafa Demir, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, eski bakanlar Nabi Avcı, Taner Yıldız, İsmet Yılmaz, Büyükelçi Egemen Bağış, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Dursun’un okul arkadaşları katıldı. Taziyeleri merhumun eşi Gülşen Dursun ile kızı Nilay Dursun kabul etti.

Haluk Hocamız bizim önemli bir rol arkadaşımız oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazın ardında yaptığı konuşmada, Dursun'a rahmet, ailesine ve ilim dünyasına başsağlığı dileklerini iletti. Hazreti Peygamber'in "Alimin ölümü alemin ölümü gibidir." hadisini anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlardan bir tanesini daha yaşıyoruz. Haluk Hocamız bizim önemli bir rol arkadaşımız oldu. Kültürde, sanatta, edebiyatta, tarihçi olarak tarihte bizimle yol yürüdü.

Bu yol yürüyüşü esnasında da gerçekten onun dürüstlüğü, duruşu, vakarı örnekti. Hele hele gurbetteki o öğrencilerimize her ay tarih dersleri vermek üzere oraya gidiş, gelişleri... Özellikle bir Tuna aşığı olması hasebiyle, Tuna dersleri çok çok anlamlıydı, faklıydı. Son zamanlar da özellikle Dicle'nin kuzularına da aşkı vardı. 'Dicle'nin kuzularını çakallara yedirtmeyeceğiz.' diye bir yaklaşımı vardı. Haluk Hoca hiç endişe etme Dicle'nin kuzularını Allah'ın izniyle biz de çakallara yedirtmeyeceğiz."

Beraberce Yapmayı Planladığımız Birçok Projemiz Vardı

Cenaze namazı öncesi Galatasaray Lisesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Bakan Ersoy da, Haluk Dursun'un sözlerinden alıntı yaparak, "Memleketin kara yazısını değiştirmek için durmadan koşturmalıyız. Biz hep birlikte Anadoluyuz. (Dursun) Bir yurt gezisinde karış karış, ilçe ilçe Anadolu'da incelemelerde bulunurken, bu satırları paylaşmıştı.

Ülkesine, tarihine, kültürüne ve tüm kalbiyle inandığı genç kuşaklara adanmış bir hayat, aşık bir yürek. Değerli dostum Haluk Hoca, bu varoluş felsefesiyle, yine memleketi için koştururken, bizi derin bir keder içinde bırakarak aramızdan ayrıldı." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Dursun'u son yolculuğuna uğurlamak üzere bir araya geldiklerini kaydeden Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Galatasaray Lisesi'nin önünde, kıymetli mesai arkadaşım Haluk Dursun'u, gençlik heyecanı ile memleket sevdasını harman etmiş, kendisi için, ülkesi için güzel ve aydınlık bir gelecek düşlerken görür gibiyim.

Bir akademisyen, bürokrat, kültür insanı olarak görev aldığı makamlarda gerçekleştirdiği çalışmalar, hayata geçirdiği projeler ve ilham olduğu gençlerle, düşlerinin çoğunu gerçekleştirdi Profesör Dursun, Haluk Hoca, Haluk Ağabey, Haluk Bey... Çoğunu diyorum, çünkü beraberce yapmayı planladığımız birçok proje vardı masamızın üzerinde."

Bakan Ersoy, Dursun'un bütün görevlerini başarıyla yürüttüğünü kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İçişleri Bakanlığındaki görevlerinden, bakanlığımız bünyesinde başarıyla yürüttüğü birçok göreve, Miniatürk Projesi'nden, Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı Müzesi'nde gerçekleştirdiği birçok yeniliğe, son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı unvanıyla imzasını attığı çalışmalara kadar, bu vatan için yaptığı her hizmet için minnettarız.

Bir düşün insanı, bir bürokrat ve bir dost olarak ona gönül borcumuz sonsuz. Kıymetli mesai arkadaşım, değerli hocam, üzerine titrediğin bu gençlik bize sevdalısı olduğun bu memleket, projelerin ve usta kaleminden dökülen yapıtların hep güvendiğin ve inandığın Türk gençliğine emanet. Kuzuları daima kollayıp çakallara kaptırmayacağız. Mekanın cennet olsun."

Onun Öğretilerini Gençlerimizle Birlikte, Yarınlara Ebediyete Taşıyacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yine Galatasaray Lisesinde düzenlenen törende, Dursun'un her yönüyle örnek bir kişiliğe sahip olduğuna işaret etti ve "Bir ağabeyi, hocayı, devlet adamını ve bu kutsal bayrağın aşığı bir insanı elim bir trafik kazasında kaybettik ve ahirete yolcu etmenin vesilesiyle bir aradayız.

Ahmet Haluk Dursun hocamız, gerçekten gençlerimizi, gençliğimizi çok önemseyen, onlar için her imkanını feda eden bir ağabeyimizdi. Bizler de onun tabiriyle Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamanın yolunda tüm gücümüzle çalışacağız. Hem bakanlık hem bireyler olarak onun öğretilerini gençlerimizle birlikte, yarınlara ebediyete taşıyacağız." dedi.

Galatasaray Lisesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Dursun'un kızı ile yakınları taziyeleri kabul etti. Dursun'un tabutunun, Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağına sarılı olması dikkati çekti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.