POYD'tan Soma için yardım kampanyası

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Soma'da yaşanan maden faciasında yaşamını yitirenlerin aileleri için yardım kampanyası başlattı.

31/12/2019 23:40
POYD'tan Soma için yardım kampanyası

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Soma'da yaşanan maden faciasında yaşamını yitirenlerin aileleri için yardım kampanyası başlattı. POYD Başkanı Ali Kızıldağ, turizmcilerden duyarlı olmaları çağrısı yaparak  “Otellere göndereceğimiz yazıyla otel yöneticileri, personel ve müşterilerden bu kampanyaya katkı sağlamalarını isteyeceğiz” dedi.

Manisa Soma’da yaşanan facia nedeni ile iş dünyası ve üniversiteler de harekete geçti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), yaşamını yitirenlerin aileleri ve yaralılar için 5 milyon liralık bir destekte bulunacak. TOBB Yönetimi ayrıca aldığı karar uyarınca, bağlı tüm oda ve borsaların, Soma için gereli desteği sunmaları talimatı verdi.

Akbank ve ING Bank da yaptıkları açıklamalarda, yaşamını yitiren kişilerin kendilerine olan kredi borçlarını, başvurmaları halinde yapılandırabileceklerini bildirdi.

TBB KAMPANYA BAŞLATTI

Uluslararası Barolar Birliği 3. Akdeniz Ülkeleri Konferansı’na katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma’da yaşanan maden faciasıyla hayatlarını kaybeden işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlatacaklarını açıkladı. Kampanya ile ilgili gazetecilere bilgi veren Feyzioğlu, "Kampanya için Ankara Valiliği’ne dün gerekli izinler için başvuru yaptık. Kampanyayı, babalarını kaybeden çocuklarımızın eğitimi için başlatıyoruz" dedi.

BİR AYLIK MAAŞINI VERDİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları için yardım kampanyası başlattı. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de maden işletmelerinde yaşanan kazaların uzun yıllardır çözülemeyen bir sorun olduğunu belirterek, Soma'da yaşanan olayı sonuçları itibariyle facia olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Elmas, yaşanan facia karşısında üniversite öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun talebi doğrultusunda hayatını kaybeden işçilerin yakınları için yardım kampanyası başlattıklarına dikkati çekerek, bu kampanyaya kendisinin de bir aylık maaşını vererek destekte bulunduğunu ifade etti. (DHA)

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.