Piyasada fiyatları Türkiye-Mısır çekişmesi belirleyecek

Rusya Turizm Ajansı Birliği Başkanı Nataliya Osipova, 2019 yaz sezonunda Türkiye’de konaklama fiyatlarının artmasının, Rus turist sayısının azalmasına neden olabileceğini bildirdi. Osipova, Mısır pazarını koz olarak kullanacaklarının sinyalini de şimdiden verdi.

22/10/2018 20:15
Piyasada fiyatları Türkiye-Mısır çekişmesi belirleyecek

Osipova Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Rus turist için Türkiye’deki otellerde konaklamanın yüzde 10-15 oranında artması çok hissedilir. 2019 yaz sezonunda fiyatlar gerçekten artarsa turist hacmi 2018 yılının düzeyinde kalamaz. Ayrıca beş yıldızlı otellerde tatil yapan turistler dört yıldızlı otelleri tercih edeceklerdir” diye konuştu.

Osipova, “Eğer Mısır tam anlamıyla açılırsa, Ruslar oraya yaz aylarında da gidecekler, her şey Mısır’ın fiyat tekliflerine bağlı olacak. Kriz öncesindeki son yıllarda Rusya bu ülkeye yaz sezonunda da yüksek sayıda turist gönderdi. Türkiye’de özellikle Rus turistlere karşı otel fiyatlarının artırılması politikası kabul edilemez” dedi. Osipova Rus turistlere Türkiye’ye turlarını erken rezervasyon sürecinde planlama tavsiyesi verdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.