Philips’ten otel aydınlatmasında yeni proje...

Konaklama deneyiminin kişiselleştirilmesinde aydınlatmanın önemini vurgulayan Philips’ten otel aydınlatmasında yepyeni bir proje: Libya Seaside Hotel.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Philips’ten otel aydınlatmasında yeni proje...

Libya Seaside Hotel’i aydınlatan Philips, uygulanan aydınlatma projesi ile  otelin misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Libya Sirte’de 2010 yılında hizmete açılan Seaside Hotel, 52 standart, 72 suit odadan oluşmaktadır. 20000 m2 alana kurulu olan bina, deniz kıyısında konumlanmış olup, denizden ve karadan olmak üzere geniş bir alandan izlenebilmektedir.

Otelin dış cephe aydınlatmasında yapının mimari özelliklerini vurgulamaya yönelik bir konsept uygulanıyor. Seaside Hotel’de ağırlıklı olarak oda balkonlarından oluşan cephelerde, balkonların cam parapetleri renk değiştiren şerit LED (icolor Flex) armatürlerle aydınlatılıyor. Dekoratif dış cephe aydınlatması sayesinde  konukların otel odalarından görebileceği harika  manzaralar  da yaratılıyor. 

İyi bir aydınlatmanın, konukların ilk izlenimlerinin olumlu olmasına katkıda bulunduğunu göz önüne alarak gerçekleştirilen projede uygulanan iç aydınlatma ise etkili ancak sessiz bir otel rehberi işlevi görüyor. Konukların koridorlardan odalarına, asansörlere, barlara veya restoranlara doğru rehberlik edildiğini hissedebildiği aydınlatma, iç mimariye ve dekorasyona uygun bir yapıya sahip. 

Davetkar ve konuksever bir ortam yaratmanın yanı sıra, yönlendirme konularında da yardımcı olan aydınlatmada mimaride tavan yapısında yer alan gizli ışık bantları şerit LED (Affinium LEDString) armatürlerle vurgulanıyor. Koridor, restoran, toplantı odası vb. mekanlarda dekoratif aydınlatmalara ek olarak, downlight (FBH 146) armatürlerle işlevsel aydınlatma da gerçekleştiriliyor. Camlarla ayrılmış olan iç bahçeler, lineer LED armatürlerle dikkat çekici hale getiriliyor.
 
Lobiye açılan merdivenlerin basamak rıhtları ve parapetleri, yine dekoratif amaçlı olarak şerit LED (Affinium LEDString) armatürlerle aydınlatılıyor ve konuklara sıcak bir karşılama sunuyor. Libya Seaside Hotel’de  mimari tasarımın ilk aşamalarından itibaren ele alınan aydınlatma tasarımı sayesinde, yalın ve dikkat çekici bir dış cephe aydınlatmasına ek olarak  dekoratif ve işlevsel bir iç aydınlatma sağlanıyor. 

Konaklama, artan bir ölçüde deneyimin kişiselleştirilmesine odaklanıyor.

Otellerin çekiciliğini artırmak için sıcak bir karşılama ve benzersiz bir ortam yaratacak yenilikçi aydınlatma çözümleri sunan Philips, sürdürülebilir aydınlatma, en aza indirilen enerji kullanımı ve zenginleştirilmiş bir konaklama deneyimi ile otellerde en iyi aydınlatma çözümlerini sunuyor.  

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.