"Perge yakında Efes gibi olacak"...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Perge inanılmaz bir tarih şehri, Efes gibi bir şehir. Perge benim hayallerimden biri. Yakın zamanda Efes gibi bir şehir olacağına inanıyorum" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Perge yakında Efes gibi olacak"...
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, TÜROFED Muhasip Üyesi Osman Ayık'ın da arasında bulunduğu bir grup turizmciyle Antalya'daki Perge Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Antik kentteki kazıları inceleyen ve restorasyonu yapılan kulelerde incelemelerde bulunan Ertuğrul Günay, bir sütunun ayağa kaldırılmasının 2 bin TL'yi bulduğunu ve turizmcilerden bu konuda destek istediğini belirtti. Turizmciler, toplam 53 sütunun ayağa kaldırılması için Bakan Günay'a söz verdi.

Perge Antik Kenti'ndeki tiyatroyu gezen Günay, bu ziyareti sırasında, Sillyon Antik Kenti'ne de gitmek istediğini söyledi. Bu sırada grupta bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Acar, 'Orası biraz yorucu olabilir?' şeklindeki uyarısı üzerine Günay, kendisi için önemli olmadığını, Sillyon Antik Kenti'ni de görmek istediğini belirtti. Bakan Günay'a gezisinde eşlik eden turizmcilerden bazıları da 'Bu işi demokratik yolla karara bağlasak oylama yapsak' diye soru yöneltti.

Ertuğrul Günay da turizmcilere dönerek şöyle konuştu: "Ben karar verdim, demokrasi budur. Siz Türkiye'deki demokrasiyi hala öğrenemediniz mi? Arkadaşlara danıştım, eğilim yoklaması yaptım, karar verdim. Gidelim. Kabul etmeyenleri de ihraç ediyoruz ayrıca. Bunu CHP'den öğrendim. Temayül yoklaması biz de, beğenmeyenleri ihraç etmek de daha önceki partide."

Günay, gezisi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tarihin ayağa kaldırılması, turizmimize inanılmaz bir marka katkısı yapacak. Perge inanılmaz bir tarih şehri, Efes gibi bir şehir. Efes'i dünya biliyor ama Perge'yi ne yazık ki Antalya'da bile çok fazla bilmiyorlar. Perge benim hayallerimden biri. Yakın zamanda Efes gibi bir şehir olacağına inanıyorum. Bugün turizmci arkadaşlarımızla bölgeyi geziyoruz. Cömert yardımlar yaptılar. Yakın zamanda burayı dünya turizminin ziyaret noktalarından biri haline getirmeye çalışacağız."

Bakan Günay, daha sonra Serik ilçesindeki Sillyon Antik Kenti'ne geçti, 213,4 rakımlı tepeye tırmandı. Gezi sırasında bakanlık danışmalarından İbrahim Sarıtaş rahatsızlığı nedeniyle yolun yarısından geri döndü. Bakan Günay da, "Beni yarı yolda bıraktın" diye espri yaptı.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.