Pera Palas yola kendi ismiyle devam edecek

Yenilenen Pera Palas Oteli, üç yıl aradan sonra kapılarını ocak ayı sonunda açmaya hazırlanıyor. İşletme için herhangi bir uluslararası zincirle anlaşma yapılmayan otel yine Pera Palas ismi ile faaliyet gösterecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Pera Palas yola kendi ismiyle devam edecek

Pera Palas markasının çok önemli olduğunu belirten otelin sahibi Beşiktaş Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, "Daha önce otel için uluslararası bir zincirle anlaşmayı düşünüyorduk. Fakat hiçbir zincir markasının Pera Palas isminden daha önemli olmadığına karar verdik. Pera Palas için uluslararası bir zincirle anlaşmaya gerek duymadık" dedi. Otel için Çırağan'dan profesyonel bir ekip transfer ettiklerini belirten Kalkavan, çok hassas ve yoğun bir çalışma yapıldığını belirtti. Kalkavan oteli 2010 yılında hizmete açacaklarını söyledi.
Öte yandan Kalkavan, daha önce yenileme çalışmaları kapsamında otel için 30 milyon euroya yakın bir kaynak ayırdıklarını belirtti ve ekledi: "Oteli yenilerken çok daha farklı bir proje düşünüyorduk. Fakat planladıklarımızın hepsine Anıtlar Kurulu onay vermedi. Aslına sadık kalma konusunda uyarıda bulundular. Bu nedenle yenileme yatırımımız daha önce söylediğim gibi 30 milyon euroyu bulmayacak. Bunun altında kalacak gibi gözüküyor."
 
Serdar Bilgili talip oldu
Geçen haftalarda otelin Serdar Bilgili'ye satıldığı yönünde yayılan haberleri de yalanlayan Kalkavan, "Evet Serdar Bilgili de otelle ilgilendi. 'Malımız bizde kalacak, satmayacağız' gibi bir yaklaşım içinde değiliz. Serdar Bilgili bizim talep ettiğimiz rakamla gelirse oteli alabilir. Ama şu an için otele yönelik ilgilendiğimiz bir talep yok. Ama satışa karşı da değiliz. Bölge gittikçe değerleniyor. Biz bölgenin değerlenmesini de dikkate alarak bir fiyat talep ederiz. O zaman taliplerle oturup konuşuruz" diye konuştu.
Önceden 145 odası olan Pera Palas Oteli'nin, renövasyon sonrası, 34'ü süit olmak üzere toplam 115 odası olacak. Proje kapsamında Pera Palas'ın karşısında satın alınan binaya da 12 odalı Pera Palas & Residance Hotel yapılacak. Otelde yenilenmeden sonra 1930'lardaki şaşalı günleri yaşatmak üzere yemekli balolar ve 5 çaylarının yapılacağı belirtiliyor. Yeni yüzü ile kapılarını açmaya hazırlanan Pera Palas'ın genel müdürlüğünü ise Çırağan Oteli'nden transfer edilen Pınar Timer yapacak. Timer, daha önce yaptığı bir açıklamada tüm odalarda, otelin geçmişinden kalma antika bir eşya bulunacağını, Atatürk'ün odasının çok özel resimler ve eşyalarla müze olarak kullanılacağını söylemişti.

1892'DEN BERİ AYAKTA
Pera Palas, Avrupalı asillerin ve zenginlerin rağbet ettiği ünlü Orient Ekspres yolcularının konaklaması için 1892'de inşa edildi ve zamanla İstanbul'un simgelerinden biri haline geldi. Pera Palas Oteli, 132 yıl sonra ilk kez yenilenmek üzere kapılarını 2006 yılında misafirlerine kapatttı. Renovasyon çalışmalarının 1.5 yıl sürmesi planlanıyordu. Fakat Anıtlar Kurulu'ndan onay alınması gerektiği için renovasyon süreci uzayarak, üç yıla çıktı.
 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.